Eskişehir'i karıştıran videonun altından ne çıktı

Eskişehir'i karıştıran videonun altından ne çıktı
Sosyal medyada “Yabancı uyruklu üç şahıs kılıçlarla Eskişehir’de yürüyor” başlığıyla paylaşılan video hakkındaki gerçek başkaymış. Videoya alınan grubun bir dizi kapsamında Eskişehir’de bulunan TRT çalışanları olduğu ortaya çıktı.

Gün içinde sosyal medyada paylaşılan ve Eskişehir''de çekildiği öğrenilen bir video tartışma konusu oldu.

Paylaşılan videoda yer alan görüntülerde bir grubun ellerinde kılıçlarla sokakta yürüdüğü görülürken; video paylaşıldığı sırada bu grubun yabancı uyruklu olduğu iddia edilmişti.

Gerçek ise bir süre sonra ortaya çıktı. Videodaki kişilerin TRT çalışanları olduğu ve bir dizi çekimi kapsamında kılıçları otoparktan set bölgesine taşıdıkları öğrenildi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, Twitter üzerinden yaptığı video paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: "Gün ortasında Eskişehir''de ellerinde kılıçlarla yürüyüşe çıkmış ''yabancı uyruklu'' din kardeşlerimizi(!) görüyorsunuz... Bunlar kim, ne maksatla böyle bir halde yürüyorlar?"

Mevzu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enver Gezmiş ise Seyit Yücel''e tepki göstererek haberi yalanlamış; videoda yer alan üç kişinin TRT''nin Eskişehir''de çektiği Mahsusa Trablus adlı dizinin setinde çalıştığını ifade etti. Gezmiş, kılıçların set çalışanları tarafından otoparkta bulunan araçtan çekimde kullanılmak üzere sete götürüldüğü sırada videonun çekildiğini belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA: ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Eskişehir''de 3 yabancının elinde kılıçla yürüdüğü iddialarına ilişkin, "Videodaki gençler bir film şirketinin Türk çalışanları olup ellerindeki tahta kılıçlar çekilen filmde kullanılan malzemedir" açıklamasını yaptı. Çataklı Twitter''daki hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medya üzerinden Eskişehir''de 3 yabancının kılıçla gezdiklerine dair provokatif paylaşımlar yapılmaktadır. Videodaki gençler bir film şirketinin Türk çalışanları olup ellerindeki tahta kılıçlar çekilen filmde kullanılan malzemedir. Lütfen asılsız haberlere itibar etmeyiniz" dedi.  

İlgili Haberler