Et ve Süt Kurumu'ndan et arzına 1 aylık müdahale

Et ve Süt Kurumu'ndan et arzına 1 aylık müdahale
Et ve Sük Kurumu aldığı büyükbaş hayvan başına 2500 lira destekleme ödemesi yapacak. Destekleme 1 ay boyunca sürecek. Alınan bu destekleme kararıyla büyükbaş hayvan üreticileri Kurum önünde kuyruk oluşturup, oluşturmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

ESK'dan büyükbaş hayvan başına 2500 lira destek verecek

Önündeki kuyrukları garip bir yöntemle et fiyatlarına yüzde 48 zamla azalmaya çalışan Et ve Süt Kurumu’nun arz miktarını garantiye almak amacıyla açıkladığı destekleme ödemelerinin esasları belli oldu.Gelen tepkiler üzerine kurum yüzde 15 indirim yapmıştı.ESK aldığı büyükbaş hayvan başına 2500 lira destekleme ödemesi yapacak. Bu süre de 2 Nisan ile 1 Mayıs arasında uygulanacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararında, ESK ana statüsünde kırmızı et fiyatındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla 2 Nisan 2022 ile 1 Mayıs 2022 arasında (Ramazan ayı), kesimi ve satışını yaptığı sığırlar için 2500 lira destekleme ödemesi yapacak.

Dünya Gazetesi''nin haberine göre sığırların kesimi ve satışı ESK belirleyeceği kriterler çerçevesinde yapılacak. Karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli olan kaynak, 2022 Tarım ve Orman Bakanlığı destekleme bütçesinden sağlanacak.

İlgili Haberler