Telafer için seferberlik!

Telafer için seferberlik!
IŞİD işgali altındaki Musul ve Telafer’in geri alınması için Türkmenler seferberlik ilan etti.

Iraklı Türkmenlerden Musul için seferberlik

Türkmen Milletvekili Özmen, kurdukları silahlı birlikteki asker sayısının 10 bine ulaştığını belirterek, “Eğitimler, ilkbahara kadar tamamlanacak ardından operasyon başlayacak” dedi.

Terör örgütü IŞİD’in işgali altındaki Musul ve Telafer’in geri alınması için Türkmenler seferberlik ilan etti. Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, kurdukları silahlı birlikteki asker sayısının 10 bine ulaştığını belirterek, “Eğitimler, İlkbahara kadar tamamlanacak, ardından da operasyon başlayacak” dedi. Irak Türkmen Milletvekili Aydın Maruf ise Türkmeneli bölgesinde büyük bir gerginlik yaşandığını söyledi. Maruf, Bütün birlikler toplandı, hazırlıklar yapıldı. Sadece emir bekleniyor. Plan tamamlandı “ diye konuştu.
Rusya silah veriyor
Türkmen lider Hasan Özmen, Türkmenlerin hedefinin, bulundukları yerleri korumak ve işgal edilen bölgeleri geri almak olduğunu açıkladı. Musul’a karşı başlatılacak operasyon için birliklerin eğitimlerini sürdürdüklerini anlatan Özmen şunları söyledi: ” Musul’u geri almak için  yapılacak operasyonun hazırlıkları devam ediyor. Musul’a yakın bir eğitim kampında,  Bağdat’ın güneyinde, Kerbela’da ve Türkmenlerin yaşadığı kentlerin etrafındaki askeri eğitim yapılıyor. Silahlar devlet tarafından temin ediliyor. Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, en büyük kaynak da Rusya’dır. Henüz harekete geçmek için erken olduğu düşünülüyor.”
Öncelikli bölgeler
Türkmenlerin önce stratejik bölgeleri kurtarmayı amaçladığını kaydeden Hasan Özmen, Musul’un güneybatısındaki IŞİD başta olmak üzere diğer örgütlerin temizleneceğini söyledi. Özmen,“Temizlik hareketinin yapılması zorunlu görünüyor. Bu operasyon tamamlandıktan sonra Musul’a doğru hareket edilerek Musul kenti yabancı güçlerden temizlenmelidir. Türkmen tugaylarının hazırlıkları ilkbahara kadar devam edecek ve ardından operasyonlar hızlanacak” diye konuştu.

 

Hanife Açıkalın