Eşref Hamamcıoğlu'ndan Domenec Torrent açıklaması! Kalacak mı gidecek mi

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Domenec Torrent açıklaması! Kalacak mı gidecek mi
Galatasaray Kulübünde 30 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlık için yarışacak Eşref Hamamcıoğlu, uzun vadeli planlarında Domenec Torrent'in yer almadığını açıkladı.

Galatasaray Kulübü Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Spor Smart''a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamamcıoğlu, mevcut teknik direktör Torrent ile ilgili gelen soruyu da yanıtladı. İşte Hamamcıoğlu''nun sözleri...

HAMAMCIOĞLU''NUN SÖZLERİNDEN ÖNE ÇIKANLAR ŞU ŞEKİLDE:

Galatasaray genetik değerlerini ve kuruluş değerlerini kaybetti. Bunun sonucunda da camiadaki birliktelik kayboldu. Galatasaray''ın mali durumu hep sorundu, bu sorun yeni değil ama Galatasaray çok büyük bir marka değerine sahip olduğu için en çok Galatasaray''ın mali olumsuzlukları konuşuluyor. Halbuki diğer kulüplerden farklı değil.

"ELDEKİ KAYNAKLARIN AKILLI KULLANILMASI LAZIM"

Artık Galatasaray''da ateşten gömlek giymek için yola çıkıyorum. Birtakım radikal kararlar alınmazsa sonuç değişmeyecek. Genel kurulun güçlü desteğini alacak güçlü yönetim lazım. Galatasaray''ın artık kendi kaynaklarına dönmesinin sağlanması şart. Sportif başarının parayla satın alma döneminin kapanması lazım. Altyapıya yatırım yapıp sabırlı olunması lazım. Küçülmeden bahsetmiyorum ancak eldeki kaynakların akıllı kullanılması lazım.

"FLORYA''NIN DEĞERİ 7 MİLYAR TL"

Galatasaray''ın Florya''dan çıkması ve bunu değerlendirmesi Galatasaray''ın kurtuluş reçetelerinden birisidir. Süratle bunun yapılması lazım. İlk yapacağımız iş. Gayrimenkul yatırım ortaklığı şeklinde derhal inşaata başlanması lazım. Buranın 7 milyar TL civarı değeri var. Yarı yarıya yapsanız üç buçuğu Galatasaray''ın olur.

"LİSELİ LİSESİZ AYRIMINA KARŞIYIM"

Ben Galatasaray liseliyim. Galatasaray Liseli olmak demek, Galatasaray''ı diğerlerinden fazla sevmek değildir. Kulüp üyesi olarak, laik demokratik, Atatürkçü Cumhuriyet ilkelerine inanıyor ve Galatasaray değerleri için çalışan, Galatasaray lisesinden mezun olmuş bir değerler silsilesidir. Liseli Lisesiz ayrımına karşıyım ama Galatasaray Spor Kulübü Galatasaray Lisesi''nde kurulmuştur. Beyaz sayfa açmak lazım, Galatasaray''ın en büyük değeri farklılıklarıdır.

"TORRENT PLANLARIMIZDA YOK"

Sayın Torrent ve ekibi mutlaka katkıda bulunuyorlar ama kendisinin sözleşmesini görmeden, bize raporunu vermeden ''çalışıyoruz çalışmıyoruz'' diyemem. Ama şunu beyan etmiştim: orta ve uzun vadeli planlarımızda Torrent vizyonunda bir ekip yok. Bunun kararını ben vermeyeceğim sadece onayını vereceğim.