Evli kadınların aldatma nedenleri! Evli kadın neden başka erkeğe ilgi duyar?

Evli kadınların aldatma nedenleri! Evli kadın neden başka erkeğe ilgi duyar?
Günlük hayatımızda “erkek aldatır ama kadın aldatmaz” ön yargısı artık tamamen devre dışında kaldı. Erkeğin olduğu kadar artık evli kadınlarında kocalarını aldattığı gözlemlendi. Günümüzde ise bazı nedenlerden dolayı kadınların erkeği 3 nedenden ötürü aldattığı bir gerçek. Peki, evli kadın neden aldatır?

Özellikle son yıllarda boşanmalarda yaşanan yükseliş ve bununla birlikte davalara bakıldığı zaman kocalarını aldatan kadınların sayısındaki artış fazlaca dikkat çekmekte. İstatistiksel veriler ışığında erkeklerin sayısına yakın bir oranda evli kadınlarında kocalarını aldattığı gözlemlenmekte. Peki, bir kadın neden eşini ya da beraber olduğu erkeği aldatır?

Aslında bir erkek hangi sebeplerden dolayı aldatıyorsa evli bir kadın içinde bütün bu nedenler birebir aynıdır. Dışarıdan bakıldığında her şey o kadar basit değildir. Uzmanlara göre evli bir kadının eşini aldatmasındaki asıl neden hormonal bozukluklar, intikam duygusu ve kendisini güvence altına almaktır.

Evli Kadınlar Neden Aldatır?

Normal giden bir evlilikte kadın için aldatma eğilimi olmamaktadır. Kadındaki asıl duygu içerisindeki intikam ateşidir. Eşi kendisini aldatıyorsa ve kadında eğer ki dominantsa aldatır, aldattıktan sonra da pişmanlık duyar.

 

Eğer ki eşini sevmiyorsa aldatma duygusu genelde sadece günübirliktir. Evleneceği ve hayatını birleştirebileceği bir insan bularak akabinde de bu kişiyi garanti ettikten sonra eşini terk eder.

Erkeklerde ise hormonal nedenlerden dolayı tek eşli kalamama oranı biraz fazladır. ''Benim eşim tek eşli'' diyen kadın kendi kendini kandırmaktadır. Erkekler durmadan dışarıya açılma eğiliminde olduklarından hangi kadına aşıklarsa ya da hangi kadınla evliyse onunla hayatını devam ettirir.

Kadını Aldatmaya İten Nedenler

Evli bir kadını aldatmaya iten başlıca neden bulunmaktadır.

Hormonal nedenlerden dolayı masum aldatmalar ilk sıradadır. Kadın sadece cinsel tatmin için bunu seçer. Kadın da tıpkı bir erkek gibi farklı cinsel paylaşımlar yaşamayı tercih edebilir.

İkinci neden ise iyi giden bir evlilik olduğu halde eşinin kendisini aldattığını hissettiyse intikam almak için bunu seçer. Bu durum psikolojik ve depresyon gibi sorunları da beraberinde getirir.

Üçüncü neden ise eğer ki kadının kötü giden bir evliliği bulunuyorsa başka bir erkek için eşini aldatır. Bu tarz aldatmalarda kadın durduk yere kendisini maceraya asla atmaz. Ya eşinden memnun değildir ya da onu maddi ve manevi yönde yetersiz buluyordur. Başka bir erkeği kendisine garantilemek istemektedir. Aldattıktan sonra da kendisini garantileyince eşinden boşanır. Yenisiyle evlenir ya da beraber yaşamaya devam eder. 

Kadın seviyorsa ya da aşık olursa yapısı gereğince iki eşliliği kabul etmez ve sadece bir erkeğe bağlı kalmak ister. Garanti altına almak istemesi, ait olma duygusuyla hareket ettiğindendir. Eğer kocasıyla arası bozuksa, evlilik sadece kağıt üstündedir. Bunun için kendisine garantör bir erkek arar. Gerek duygusal, gerekse ekonomik nedenlerde bazen ön planda yer alabilir. O garantiyi kendisinde bulduğu anda eşinden boşanır.