Eylemciler Macron'un tiyatro izlediği salonu basmaya çalıştı

Eylemciler Macron'un tiyatro izlediği salonu basmaya çalıştı
Fransa'nın başkenti Paris'te emeklilik reformu protestosu günlerdir devam ediyor. Eylemciler, bu kez Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un içerisinde bulunduğu tiyatro salonunu basmaya çalıştı. Apar topar salondan kaçırıldıktan sonra Macron'un görüntülerini paylaşan gazeteci gözaltına alındı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Paris'teki bir tiyatro salonunda olduğuna ilişkin bazı gazeteciler tarafından sosyal medyada paylaşım yapılmasının ardından, onlarca eylemci tiyatro salonun önünde toplandı. 

Emeklik reformunu protesto eden gösterciler, Macron karşıtı sloganlar attı. Göstericiler, tiyatro salonuna girmeye çalıştı ancak polis engeliyle karşılaştı.

Macron ise tiyatro salonundan güvenlik güçlerinin eşliğinde ayrılabildi.

Fransa'da 5 Aralık'tan bu yana Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı grev ve gösteriler düzenleniyor.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI, GÖZALTINA ALDIRDI!

Bouhafs, Macron'un tiyatro salonunda bulunduğu sırada sosyal medya hesabında, "Şu an (Paris'teki) Bouffes du Nord tiyatro salonundayım. Fransa Cumhurbaşkanı'nın üç sıra arkasındayım. Bazı göstericiler buralarda ve herkesi buraya çağırıyor. Hazırlık yapılıyor. Bu akşam hareketli geçebilir." mesajını paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Macron'un salondan kaçırıldık sonra görüntülerini paylaşan gazeteci, gözaltına alındı. Fransız basınında çıkan haberlerde, Bouhafs'ın, Macron'un dün akşam Paris'teki bir tiyatro salonunda bulunduğunu sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.