Facebook Ray-Ban Stories'i resmi olarak tanıttı

Facebook  Ray-Ban Stories'i resmi olarak tanıttı
Sosyal medya devi Facebook,  Ray-Ban Stories akıllı gözlüklerini resmen tanıttı. Cihaz sosyal medya uygulamalarına entegre olarak çalışıyor.

Donanım Haber’de yer alan habere göre, Facebook şirketi Ray-Ban ile birlikte ilk akıllı gözlüğü olan Ray-Ban Stories''i resmi olarak tanıttı. Snapchat geliştiricilerinin gözlüklerine oldukça benziyor.

Ray-Ban Stories, 30 saniyeye kadar uzunlukta videolar çekebilen ve kaydedebilen iki adet yerleşik 5MP kameraya sahip. Çekim, Facebook Assistant''ın fiziksel düğmesi veya sesli komutları kullanılarak kontrol edilebiliyor. Çekim yaparken, yakındaki insanların fotoğraf çektiğinizi veya video kaydettiğinizi bilmeleri için gözlüklerde LED göstergesi mevcut.

FACEBOOK VIEW UYGULAMASIYLA DA EŞLEŞTİRİLDİ


Ray-Ban Stories ayrıca yerleşik hoparlörler, hüzmeleme teknolojisine sahip üç mikrofon dizisi ve konuşma kalitesini artırmak için bir arka plan gürültü engelleme algoritması barındırıyor.

Akıllı gözlükler, kullanıcıların hikayelerini ve anılarını arkadaşları ve sosyal medya takipçileriyle paylaşabilecekleri yeni Facebook View uygulamasıyla da eşleştirildi.

Uygulama, içeriği Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, TikTok, Snapchat ve diğer sosyal ağlarda video düzenlemeyi ve yayınlamayı kolaylaştırıyor.

Ray-Ban Stories, 20 klasik çerçeve seçeneğine sahip. Ayrıca satın alırken çeşitli lensler arasından seçim yapabiliyorsunuz ve akıllı gözlüğün fiyatı 299 dolardan başlıyor.