Faruk Çelik'ten Arınç'a tepki! "Mayasını bilen biri..."

Faruk Çelik'ten Arınç'a tepki! "Mayasını bilen biri..."
Katıldığı canlı yayında kendisine Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatı hakkında haberi olmadığı yönünde sözleri hatırlatılan Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamadan sonra Bakan Faruk Çelik de Arınç'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

 

Çelik, "Bu partide görev yapmış, mayasını çok iyi bilen arkadaşların bu tarz konuşmaları hiç şık değildir. Bugün terörle mücadeleyle olan kararlılığımıza karşı kimsenin moral bozmaya hakkı yok.

Devletimiz şu anda çok ciddi bir sorunla karşı karşıyadır. Türkiye zaten huzur içerisinde, yatırımları güzel, esnafı memnun, tarım kesimi memnun. Böyle bir ortam varken, bunu millete çok gören terör örgütüne ve yandaşlarına dönük bir olumlu cümle değil, bir kelime söyleme bile haklarının olmadığını ifade etmek istiyorum.

"EN İYİ ARINÇ BİLİR"

Bu milletin bağrından çıkmış bu siyaseti boğmak, köşeye sıkıştırmak ve eleştirmek için bin bir türlü hesap yapan unsurlar var. Bunların bu mücadelelerini en iyi Bülent Arınç ve arkadaşları bilir. Böyle bir süreçte kimin ne yapmak istediğinin bilindiği, AK Parti'ye, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza yönelik böyle yaklaşımların doğru olmadığını ifade ediyorum" diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

"ERDOĞAN'IN DOLMABAHÇE'DEN HABERİ VARDI"

CNN Türk'te Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programına katılan Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç,'Dolmabahçe Mutabakatı'na ilişkin açıklamalar yaparak, "Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Bana söylendiği kadarıyla sayın Başkanımız da sayın Yalçın Akdoğan da gelişmelerden anında kendisini bilgi sahibi kıldıklarını ifade ettiler. Kaldı ki sanıyorum Mart ya da Nisan ayıydı, sayın Cumhurbaşkanı'nı bu görüntüyü eleştiren bazı sözleri oldu. Bu sözlere ben hükümet sözcüsü olarak karşılık vermek durumunda kaldım. Oradaki bir cümlem "Sayın Cumhurbaşkanı bu gelişmelerden haberdardır" cümlesidir. Ben kendisiyle konuşmadım, sayın Başbakanımızın, sayın Yalçın Akdoğan'ın verdiği bilgilerden sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda haberdar edildiğini ben onlara atfen söylüyorum. Herhalde onlar da yalan söyleyecek değiller. Dolayısıyla ben sayın Cumhurbaşkanımız, bu işi başlatan, süreci takip eden birisidir. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir ama bu konuda, akil insanlar heyetini kuran oydu, görevlendiren oydu. Bu işlerde de ben anı anına kendisine bilgi verilmeden bir şey yapılacağını zannetmiyorum. Böyle bir görüntüye girmeden önce, birkaç gün öncesinden 'biz şunu yapacağız' diye haberdar ettiklerini onlar söylediler" diye konuştu.