Papyonlu yalakalar futboldan silinmeli

Papyonlu yalakalar futboldan silinmeli
Papyonlu yalakalar futboldan silinmeli

TFF genel kurulu yapıldı. Birçok konunun ele alındığı kongrede, en ağır konuşmasını yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Türk fut

TFF genel kurulu yapıldı. Birçok konunun ele alındığı kongrede, en ağır konuşmasını yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Türk futbolunun asıl sorunu ahlak ve adalet. Çalınan şampiyonluk var. Futbolu kirleten emek hırsızlarının korkulu rüyası olup, onları camiadan atacağız” dedi


Haber: Murat Taşkın


Türkiye Futbol Federasyonu’nun Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongreye Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sert açıklamaları damga vurdu. TFF yönetimine adeta meydan okuyarak en sert açıklamasını yapan Hacıosmanoğlu şunları söyledi: “Türk futbolunda gerçekler hiçbir zaman konuşmadı. Türk futbolunun asıl sorunu ahlak ve adalet. Futbolu kirleten emek hırsızlarının korkulu rüyası olacağız ve onları dışarı atmak zorundasınız. Atatürk’ün bir sözü var, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyor. Biz 6222 sayılı yasayı çıkardık. Yasayı değiştirdik sonra uygulamaya geçtik. Temiz Türk futbolu istiyoruz. Sağır sultan duydu yaşananları. Ben tapeleri okuyorum, duyduklarımdan utanıyorum. Keşke papyonlu, simokinli yakala görüntülerinizi görmeseydim.

Dilenci selam vermez!
Ben sadece şampiyonluğun çalındığını söylemedim. Ahlaklı Türk futbolunu oluşturamazsak, bizlerin hizmeti bir anlam taşımaz. O kişiler kulüp başkanlığından ayrılınca dilenciler bile medet umup selam vermezler. Bir gecede 58. maddeyi değiştirdik ama uygulanmadı. Tahkim Kurulu, ‘Şike sahaya yansımadı’ diyor. Peki futbolculara niye ceza verdiniz? Pisliğin boyutu o kadar büyük ki, kokusu artık dünyaya yayıldı. UEFA size ceza verecek. Çalınan şampiyonluk var, hırsızlar var, bu mu sizin adalet anlayışınız? UEFA’ya gittiniz, “Bizim için iyi geçti” diyorsunuz. Siz kimsiniz? Hırsızlardan yana mısınız? “Trabzon delegesi İbrahim Usta ise “Emek hırsızlarını koruyan bir futbol federasyonu vardır. Türk futbolunun size güveni bitmiştir. Namuslu insanlar istifa eder. Görevinizi bırakın ve güven tazeleyin” diye konuştu.

Yarının yıldızları
TFF Başkanı Yıldırım Demirören de yaptığı bilgilendirme ve açılış konuşmasında, 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takımı oluşturmak istiyoruz” dedi. Demirören ayrıca, “2023 yılında 100. yaşımızı kutlayacağız. 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takım meydana getirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi önümüzde U20 yaş Altı Dünya Şampiyonası var. 190 ülkede yaklaşık  600 milyon kişinin televizyon başında bu organizasyonu izlemesi bekleniyor.  Ülkemizin güçlü bir tanıtımı yapılacak. Yarının  yıldızları, Türkiye’de vitrine çıkacak. TFF olarak biz organizasyona hazırız. Uluslarası arenada kalıcı başarılı olmak için yatırımlarda bulunmak  kaçınılmaz. Şanslı bir dönemdeyiz. Hiçbir devrede hükümet, aynı anda bu kadar tesis yapımına  başlamamıştır” ifadelerini kullandı.


Demirören ibra edildi
* TFF’nin yönetim ve denetim kurullarının 1 Haziran 2012-31 Mayıs 2013 dönemi hesap ile faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi.
* Mali Genel Kurul, 298 delegeden 207’sinin katılımıyla Ankara’da başladı. JW Marriott Hotel’de yapılan mali genel kurula TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Lütfi Arıboğan ve çok sayıda kulüp başkan ve yönetici katıldı.
* Eskişehir ve Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal’ın başkanlığını yaptığı divan kurulunun belirlenmesinin ardında saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.
* Eski  TFF Başkanı Haluk Ulusoy, futbolumuzun yerlerde süründüğünü iddia ederek, “Herkes TFF Yönetim Kurulu’ndan güven tazelemesini istiyor. Demirören adına üzülüyorum. Şike Davası süreci kötü yönetildi ” dedi.
* Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı’ndan Türk sporunun önemli kazanımlar elde edeceğini söyledi.
* Eski TFF başkanlarından Kemal Ulusu “Yıldırım Demirören neden maçlara gitmiyor?” diyerek eleştiride bulundu. Bunun üzerine Demirören, “Federasyonun şova ve şovmenlere ihtiyacı yok. Ulusu, federasyonun parasıyla 3 ay tatil yaptı” şeklinde konuştu.
* Genel kurulda, 31 Mayıs 2014 dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşüldü. TFF bütçesi 307 milyon 72 bin 332 lira olarak kabul edildi.
* Gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak, taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yönetime yetki verildi.