Fatih Altaylı’dan sonra İsmail Saymaz da isyan etti, yalanlama gelmişti

Fatih Altaylı’dan sonra İsmail Saymaz da isyan etti, yalanlama gelmişti
Özel hastanelerin korona test ücretleri son dönemin en çok tartışılan konularından biri. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’dan sonra Fatih Altaylı korona testini 500 TL’ye yaptırdığını açıklamıştı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’da bu tartışmaya dahil oldu ve teste 550 TL ödediğini belirtti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, korona virüs test ücretlerinin 250 TL olarak belirlenmesine rağmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastanesi de dahil olmak üzere özel hastanelerden daha fazla ücret alındığını açıkladı.

Bu açıklamaya Koca’dan yalanlama gelirken Habertürk yazarı Fatih Altaylı korona testine 500 TL verdiğini yazmıştı. Konuya bugünkü yazısında değinen Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, test ücreti olarak 550 TL ödediğini yazdı.

İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Teste 550 TL ödedim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut arasında Covid-19 testinin fiyatına ilişkin tartışma yaşandı. Bulut, 250 TL olarak belirlenmesine rağmen Koca'nın da kurucuları arasında olduğu hastane dahil, özel hastanelerde daha yüksek ücret alındığını açıkladı.

Koca, Bulut'u yalancılıkla suçladı. Fatih Altaylı da test için 500 TL verdiğini belirterek, Bulut'u doğruladı. Bu tartışmada beni şahit yazarlarsa sevinirim.

Çünkü 14 Kasım günü yüksek ateş üzerine Taksim'deki bir özel hastanede Covid-19 testi yaptırdım. Test için KDV'si de içinde, 550 TL ödedim.

Asgari ücret 2400 TL...

Ücretsiz izin desteği aylık 1176 TL iken...

Bu ücreti kaç yurttaş ödeyebilir?