Fatih Portakal büyük iddiayı gündeme getirdi

Fatih Portakal büyük iddiayı gündeme getirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kur korumalı TL mevduat hesabını açıklamasıyla birlikte dolar kurunun nasıl olup da bir gecede 18 TL’den 12 TL’nin altına indiği, ekonomi çevrelerinde tartışılmaya devam ediyor. Gazeteci Fatih Portakal gündeme bomba gibi düşen bir iddiayı 'Susmak kabullenmektir' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası bilançosunu izleyen iktisatçılara göre dolar kurunun indiği gece (20 Aralık) rezervlerde 6-7 milyar dolar düşüş oldu.

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam, DW Türkçe’deki yazısında Merkez Bankası''nda o gece büyük bir imza krizi çıktığını aktardı.

İddiaya göre, 20 Aralık’ı 21 Aralık’a bağlayan gece, tıpkı tartışmalara konu olan 128 milyar doların satışının olduğu dönemki gibi arka kapıdan döviz satışı yapıldı. Satıştaki amaç ise halkın yeni açıklanan pakete güvendiği yönünde bir izlenim yaratmaktı. O gece Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Beyazıt ve bakan yardımcısı Şakir Ercan Gül ise arka kapıdan döviz satışı ile ilgili talimatı imzalamayı reddetti. İki önemli bürokrat, hemen akabinde Erdoğan’ın imzasıyla görevden alınmıştı. Talimata imza atacak başka bürokratlar bulundu mu, yoksa satışın sadece Bakanın kendisi imzası ile mi yapıldığı kısmı ise belirsiz.

Gazeteci Fatih Portakal; Cumhurbaşkanlığına, Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''ye ''Susmak kabullenmektir'' diyerek bu iddiayı sordu;

"Çok büyük bir iddia! 
@tcbestepe
 @Merkez_Bankasi
 @NureddinNebati
 bu iddialara ne diyecek? 
Susmak kabullenmektir. CB’nın konuşup dovizin hızla aşağı indiği gece ne oldu? Güvenemiyorum bu yöneticilere."

İlgili Haberler