Fatih Portakal'ın Devlet Bahçeli eleştirisi çok tartışılacak

Fatih Portakal'ın Devlet Bahçeli eleştirisi çok tartışılacak
Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Selçuk Özdağ ve Orhan Uğuroğlu’na gerçekleştirilen saldırı hakkındaki yorumları ile ilgili paylaşımda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve YENİÇAĞ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, aynı gün içerisinde evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırıların Türkiye’de geniş yankı uyandırmasının ardından siyasiler de konu ile ilgili yorumda bulundu.

Saldırının ardından konuşan siyasilerden biri de Bahçeli oldu. MHP Genel Başkanı, “Karar Gazetesi'nin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir” ifadelerini kullanmıştı. 

Bahçeli, açıklamalarının devamında ise şunları söylemişti:

Son günlerde tuhaf ve tahrip düzeyi yüksek gelişmeler peş peşe cereyan ediyor. Tutsak ve turfanda zihniyetler bozgunda fetih rüyası görüyorlar. Emperyalizme turnike olanlar tıpkı akbabalar gibi kanat çırpıyor. Havalar soğumakla kalmıyor, bunların vicdanları da buz tutuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde oyun kurmak için el ovuşturan, fırsat kollayan geri ve gölgeli siyaset anlayışları tıpkı baykuşlar gibi aydınlıktan ürküyorlar. Hasretini çektikleri karanlığın Türkiye'ye hâkim olması için çırpınıyorlar. Nitekim çırpındıkça da batıyorlar.

Kıytırık bir yer edinmek için muhalefet edenler, mıymıntı bir çıkar için yalan söyleyenler MHP'yi suçlamak, suçlu göstermek gayesiyle diktikleri nifak fidesinin boy atmasını bekliyorlar. Ancak dün başaramadılar, bugün de yapamayacaklar. Tarihi kervanımızı durduramayacaklar.

Aynı anda birbiriyle bağlantılı olduğu gün gibi açığa çıkan olayların ülke gündemini meşgul etmesi, bunun yanı sıra kafalarda soru işareti bırakması, özellikle Milliyetçi-Ülkücü Hareket'e ağır itham ve isnatların yaygınlaşması hem düşündürücüdür hem de düşüklüğün teyididir.

Bir yanda 20 Ocak 2021'de ABD Başkan değişimi, diğer yanda Serok Ahmet'i sivriltme çabaları, Karar Gazetesi'nde köşe tutmuş sahte gazetecilerin kışkırtmaları, bunlara ek olarak malum siyasetçi ve gazetecilere saldırılar birbirine eklemlenmiş kuşkulu gündem konularıdır.

"KALEM İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ BULUŞLARINDAN" 

Bahçeli’nin açıklamaları ile ilgili Gazeteci Fatih Portakal’dan yorum geldi. Portakal, sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

MHP liderinin isim vererek gazetecileri hedef göstermesi ne kadar ürkütücü! Ama asıl korkutan birileri için kalemin gücü. Kimileri o kalemlerin yazdıklarından ve çizdiklerinden öyle bir korkuyor ki!.. O yüzden kalem, kağıt ve yazı insanlık tarihin önemli buluşlarından. 

fatih-012.jpg

 

İlgili Haberler