Fatih Portakal'ın paylaşımı saray koridorlarında büyük hareketliliğe sebep oldu

Fatih Portakal'ın paylaşımı saray koridorlarında büyük hareketliliğe sebep oldu
AKP ve MHP'nin hazırladığı seçim barajını yüzde 7'ye düşürecek Seçim Kanunu Teklifi'ne Fatih Portakal'dan flaş bir çıkış geldi.

AKP ve MHP’nin ortak imzasıyla sunulan düzenlemedeki en kritik değişiklik seçim barajı olacak. Buna göre, yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 7’ye düşürülecek.

Düzenlemeyle siyasi partilerin seçime girebilmeleri için Meclis’te grup kurma şartı kaldırılacak. Düzenlemeye göre, partilerin seçimden 6 ay önce en az 41 ilde örgütlenmeyi tamamlamaları gerekecek. Bu madde ile milletvekili transferlerinin önüne geçilecek.

Özellikle muhtarlık seçimlerinde tartışma konusu olan seçmen kütüklerinin değiştirilmesinin de önüne geçilmesi planlanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala seçmen kütüklerinin yer değiştirilmesi mümkün olmayacak. Bunun için de seçmenin son bir yıl içerisinde sürekli olarak bulunduğu adres dikkate alınacak. Tayin ve atama gibi zorunlu haller istisna tutulacak.

Diğer yandan, yeni düzenlemeyle en kıdemli üç hâkim arasında kura yapılacak. İl Seçim Kurulu Başkanı bu kura sonucu belirlenecek.

AKP VE MHP TARAFINDAN MECLİS’E SUNULDU

Bu kapsamda hazırlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Siyasetin tansiyonunu bir anda yükselten konu hakkında bir yorum da gazeteci Fatih Portakal’dan geldi. Portakal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Umut bağladıkları ucube başkanlık sistemi nasıl AKP ve MHP’nin çöküşünü hızlandırdıysa, hazırlayıp yine umut bağladıkları seçim taslağı da aynı sonucu verecek. Farkında değiller. Düğmeyi bir kere yanlış ilikledin mi öyle gider! “

İlgili Haberler