Barcelona maçında Fatih Terim olsaydı ne olurdu

Barcelona maçında Fatih Terim olsaydı ne olurdu

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Peki neden eleyemedi; teknik direktörü yüzünden eleyemedi. Bu net!

İddia ediyorum: Hiç değilse Barcelona maçından önce bir haftalığına Fatih Terim''e rica edip de getirseydiniz takımın başına Galatasaray turu geçerdi.

Bunu oyun için söylemiyorum. Kadrosu zaten yanlıştı; bunun da detaylarına girmeyeceğim.

Ben Torrent''in maçtan sonraki sözlerine takıldım. Diyor ki;

- Barcelona''ya karşı 2 maçta bu şekilde mücadele etmek kolay değil. Çok zor 2 mücadeleye çıktık. Barcelona dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi.

- Türkiye''de Barcelona''yı takip etmeyen insanlar olabilir. Barcelona normalde, oynadığı bütün maçları domine eden bir takım.

- Barcelona gibi bir takımı bir maçta yenebilirsiniz. Şansınız yaver gider veya onlar iyi değildir ama iki maçta iyi mücadele etmek kolay bir şey değil.

- Bu inançta olan bir teknik adamın takımı rakibine karşı ne kadar oynayabilir ki? İşte ancak bu kadar oynayabilir!

Fatih Terim olsaydı böyle konuşur muydu sizce?

Maçtan önce yapacağı konuşmayla futbolcularını sahaya dünyanın en iyi oyuncuları duygusuyla ve hırs dolu çıkarmaz mıydı?

Yok neymiş Türkiye''de Barcelona''yı takip etmeyen insanlar olabilirmiş! Allah Allah! Türkiye''yi ne sanıyor ki; futbola bu kadar ilgisiz olan insanlarsa bu ülkenin insanları, nasıl doluyor o tribünler insan bir düşünmez mi?

Zaten geldiğinden beri şüphe içinde bakıyordum. Şimdi iyice emin oldum. Torrent Galatasaray gibi kuruluş amacı Avrupalı rakiplerini yenmek olan bir takımın hocası olamaz!

Galatasaray''ın tarihini şöyle bir göz gezdirse anlar; kimler geldi Ali Sami Yen''e, ne devler gömüldü de gitti o çimlerin içine...

Bir de... Galatasaray''ın umudu 36 yaşındaki Gomis... Barcelona''nın umutları 19 yaşındaki Pedro, 17 yaşındaki Gavi...

Artık gerisini siz anlayın yani!

Yazarın Diğer Yazıları