Medya Polemik

Medya Polemik
Medya Polemik

Bu ülkede haddini bilmesi gereken tek kişi var....

 


Gezi Parkı’nda birden insanlığın alt kesiminden sopalı sürüler ortaya çıkıyor! Herkesi kırıp geçiriyorlar... Polis orada, ama seyirci! Operasyon bittikten sonra, atılan sopaları toplamakla görevli. Bir de şikâyetçileri azarlamak ve tehdit etmekle...
İktidarın güçleri, kendilerinin yapmak isteyip de  “ayıp olur”  diye yapamadıklarını, şimdilik doğrudan el altında tuttukları üç paralıklardan devşirdiklerine yaptırıyorlar...
Türkiye Barolar Birliği Başkanı, yiğit hukukçumuz Metin Feyzioğlu’nu izliyorlar, trende yanına muhbir veya ajanlarını gönderiyorlar ve terör estiriyorlar... Sonra iktidar gazetelerinde alçakça yalan haberler yayımlatıyorlar...
İktidar kışkırtmacılık aşamasına geçti çoktandır...
Bay Muktedir, “Herkes haddini bilsin” diye halka hiza veriyor.
Haddini bilmesi gereken tek kişi vardır bu ülkede...
Alametler hızla artıyor...
Orhan Bursalı/Cumhuriyet

 


+++

 


“Uygulamalı imsak” sansürü

 


20 Temmuz gecesi, HaberTürk’ün sahur programında Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, A. Aziz Bayındır Hoca’yı konuk almışlar. Başarılı bir program. Bayındır’ın iddiası Diyanet’in bize neredeyse bir saat fazla oruç tutturduğu. İddiasını da İstanbul semalarında fecr-i kazib ve fecr-i sadık’ın doğuşları üzerinde kanıtlamaya çalışıyor. DİB’den katılan bir hoca da itirazını yaptı, ama Bayındır’ın ‘görünürdeki iddiası’ sağlam. Tam sonucu beklerken birden yayın kesildi, başka tartışma programı girdi. Hepimiz şoke olduk. A. Rıza Demircan Hoca’ya soruyorum, o da yıllarca aynı tezi savunuyor. Son zamanlarda yayın kalitesinde belli bir düşüş gözlenen HaberTürk yönetiminden açıklama bekleme hakkımız var: Bu teknik bir arıza mıydı, sansür müydü?
Ali Bulaç/Zaman

 


+++

 


Zaman ile Yeni Şafak birbirine girdi; yazarlar kapışıyor...

 


Pişmanlık Yasası’ndan bunlar da yararlansın

 


Muhafazakâr medyada yer alan bir damar,  “ilk hedefiniz hizmet hareketidir”  emri almış gibi. Her öküzün altından buzağı çıkarabileceklerini sanıyorlar.
(...) Onlardan biri, mayısta vahim bir ‘hata’ yaptı ve hükümeti eleştirdi.  “Eğriye eğri, hükümetin Suriye politikası iflasın iflasıdır. Bölge dinamiklerini bilmeden, her ülkeyi birbiriyle aynı zannederek hareket etmenin faturası böyle ağır olur.”  diye yazdı. Boşuna aramayın, yazısının o bölümü gazetesinin internet sitesinden çıkarıldı. ’Hakaret yok, hukuki bir mahzur taşımıyor; niye çıkarıldı?’sorusunun muhatabı gazete. Ama kalemşörün o günden sonraki süreci ilginç. Neredeyse iki yazısından birinde hemen hemen aynı cümleleri yazıyor. Pişmanlığını, nedametini kabul ettirmek için kendini paralıyor. Suriye politikasını yönlendiren kurum ve onun yöneticisi henüz beraatini vermemiş olacak ki, yakarış sürüyor.
(...) Öcalan’la müzakereler sonunda Pişmanlık Yasası genişleyecekmiş, bunları içine alsa da herkes rahatlasa.
Bülent Korucu/Zaman

 


+++

 


‘Yetmez ama evetçi’nin gözyaşları

 


‘Ak Parti iktidarı hakkındaki düşüncelerim ve umutlarım nedeniyle ben aslında müthiş bir şekilde kaybetmiş durumdayım.
Daha fazla demokrasi yolunda ilerledikleri izlenimi verdikleri yıllarda onlara açık ve net destek vermem nedeniyle zaten doğal çevrem  ve içinde yaşadığım, parçası olduğum grup tarafından dışlanmış ve onların gözünde de  kaybetmiştim.
Ben bunu göze almıştım ve ‘Bir gün gelecek onlar benim haklı olduğumu görecekler’   demiştim.
Ama yıllar geçti, maalesef onlar haklı çıktı..’(Serdar Turgut, HaberTurk, 20 Temmuz 2013)

 


*

 


Ben de iki  satır ilave edeyim.. Keşke haklı çıkmasaydık.. Keşke yanılan biz olsaydık..
Mehmet Tezkan/Milliyet

 


+++

 


Rabbim verdikçe veriyor (!)

 


İktidar baskısı dolayısıyla reklam ve ilan ambargosuna uğrayan bir çok gazete ve televizyon kapanma noktasına gelirken yandaş medya matruşka gibi: gazete içinden gazete, televizyon içinden televizyon çıkıyor

 


...STAR Gazetesi ve 24 Haber Televizyonu 2013 yılının ilk 6 ayını medyada (geçen yılın aynı dönemine göre) en büyük gelir artışını yakalayarak geçirdi. İkinci   6 ayda da bu çizgiyi yükselteceğiz...
...Dizi, film, çocuk, gençlik, kadın ve hayat temaları üzerinden eğlence kanalı olacak 4 Televizyonu yayın hayatına başladı.
...Sadece 4 televizyonu değil, yeni bir gazete projesi için de düğmeye bastık.
...stargazete.com 2013’ün en çok büyüyen internet haber portalı oldu. Şimdi  grubumuzun diğer siteleri yirmidort.tv ve yirmidorthaber.com da sisteme dahil oluyor.
Mustafa Karaalioğlu/Star

 


+++

 


“Sırada Türkiye’de Kürt devleti kurmak var...”

 


Her şey Öcalan ve Kandil’in kontrolünde devam ediyor. Sırada Türkiye’nin güneyinde bir Kürt devleti kurma çalışması var. Önce otonom bir yarı devlet hayata geçirilecek. Ardından Avrupa, Suriye ve Kandil’de eğitilen PKK’lılarla Türkiye’de  “tam bağımsız Kürdistan” devletinin yolu açılacak.
“Çözüm, barış, süreç”  diyenlerin aksine yakın bir zamanda Hakan Fidan, Efkan Ala, Yalçın Akdoğan ve Başbakan’ın yakınındaki danışman kadrosunun Türkiye’ye nasıl bir maceraya sürüklediğini hep beraber göreceğiz.
Mehmet Baransu/Taraf

 


+++

 


Biraz huzur ver Başbakan!

 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ramazanın başından beri her gün bir iftarda konuşuyor.
Bir ibadeti yerine getirdiği için huzur içinde oruçlarını açıp dualarını edecek insanlara verdiği mesajların ne bu ayın anlamıyla ne de oruç ibadetinin gerekleriyle ilgisi var.
Her konuşması öfkeyle dolu, ayrımcı, huzur bozucu!
(...)
Bir işe yaramayacağını biliyorum ama yine de söyleyeyim:
Bari bu ramazan ayında insanlara biraz huzur ver, ne söyleyeceksen içinde tut, bayramdan sonra söyle!
Mehmet Y. Yılmaz/Hürriyet