ABD’de siyah isyan şiddete dönüşüyor

ABD’de siyah isyan şiddete dönüşüyor
ABD’de siyah isyan şiddete dönüşüyor

Siyahi Trayvon Martin’i öldüren bekçi Zimmerman’ın suçsuz bulunmasının ardından başlayan protestolar sırasında şidde

Siyahi Trayvon Martin’i öldüren bekçi Zimmerman’ın suçsuz bulunmasının ardından başlayan protestolar sırasında şiddet olayları meydana geldi

 

6 kişi yaralandı

 

ABD genelinde devam eden protestolarda, California eyaletinin Los Angeles ve Oakland kentlerinde bazı şiddet olayları patlak verdi. San Francisco, Philadelphia, Chicago, Washington, Boston, San Diego ve Atlanta’da da düzenlenen gösteriler sırasında çıkün ürbadada 6 kişi yaralandı. protesto gösterileri Eylemcilerin, dükkanların camlarını kırdığı, yollardaki araçların üzerine çıktığı, kaldırımlardaki çöp kutularını ateşe verdiği, otobüs durağındaki iki kişi dahil çevrede duranlara saldırdığı ve trafiği engellediği belirtildi. Olaylarda CBS kanalının bir muhabiri ve kameramanı da hedef alındı.

 

Polis müdahalesi

 

Şiddetten bazı alışveriş merkezleri de nasibini alırken, görgü tanıkları, eylemcilerin iki alışveriş merkezinde ürün çaldıklarını, camları indirdiklerini ve içerideki eşya ve ürünleri tahrip ettiklerini söyledi. Gazetecilerden birinin saldırı yüzünden beyin sarsıntısı geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Şiddetin patlak vermesi üzerine gecenin ilerleyen saatlerinde polis müdahale etti. Caddelerin çoğunun boşaltıldığı ve olaylarda en az 14 kişinin tutuklandığı gelen bilgiler arasında. Los Angeles polisi “Olaylar, aslında bir barışçıl protestoyla başladı ve bunu elbette destekliyoruz” diye konuştu.