Bakanlar Yıldız’ı dinledi...

Bakanlar Yıldız’ı dinledi...
Bakanlar Kurulu, Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. İç ve dış gelişmelerin ele alındığı toplantıda ana gündem Soma oldu.

Bakanlar Yıldız’ı dinledi...

Enerji Bakanı Taner Yıldız, kurula süreçle ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Soma’da yaşanan kaza sonrası olayın yaşandığı maden ocağına giden ve kriz masasını yöneten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, kurul üyelerine faciaya ilişkin ve süreçle ilgili geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da, kazada hayatını kaybeden işçilerin sivil şehit sayılmasını öngören düzenlemeyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu’na bilgi verdi. Maden ve iş güvenliği yasalarında yapılması düşünülen değişiklikler de Bakanlar Kurulu’nun gündeminde yer aldı.
Bakanlar Kurulu’nda, çözüm sürecine ilişkin atılacak yeni adımlarda ele alındı. Güneydoğu’da “kalekol”lara yapılan taciz ateşi, iş makinelerinin yakılması toplantının gündeminde oldu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen ve çözüm sürecine ilişkin taleplerini ileten HDP heyetinin taleplerin de Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü. Bakanlar Kurulu’nun dış politikadaki öncelikli gündem maddesi ise Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta Almanya’ya yapacağı ziyaret öncesi bu ülkeden gelen tepkiler oldu. Balkanlar’da yaşanan sel felaketi ve afet bölgesine yapılacak yardımlar da kurulun gündeminde yer aldı. Suriye ve Ukrayna’da yaşanan çatışmaların Türkiye’ye yansımaları da Bakanlar Kurulu’nda masaya yatırıldı. Türkiye-AB ilişkileri ve ekonomik gelişmeler de her Bakanlar Kurulu toplantısında olduğu gibi bu toplantıda da gündemdeki yerini aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında alınan kararlar hakkında bilgi verdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.