Fenerbahçe ile Beşiktaş dev derbide karşı karşıya geliyor. Nefesler tutuldu herkes saat 19.00'ı bekliyor

Fenerbahçe ile Beşiktaş dev derbide karşı karşıya geliyor. Nefesler tutuldu herkes saat 19.00'ı bekliyor
Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş derbide kozlarını paylaşıyor. Ülker Stadyumu'ndaki mücadele bugün saat 19.00'da başlayacak. Dev derbiye saatler kala iki takımın muhtemel 11'leri nasıl? Sakat ve cezalı olan oyuncular kimler? İşte tüm detaylar...

Süper Lig'in 10.haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Dev maçta Numanoğlu'nun yardımcılıklarını, Bahattin Duran ve Süleyman Özay yapacak. Maçta dördüncü hakem olarak ise Turgut Doman görev alacak.

MUHTEMEL 11'LER:

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Tisserand, Serdar, Caner, Sosa, Gustavo, Pelkas, Ozan, Perotti, Cisse

Beşiktaş: Utku, Rosier, Necip, Welinton, Rıdvan, Josef, Hutchinson, Ghezzal, Mensah, Larin, Aboubakar

DERBİ ÖNCESİ İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ:

Fenerbahçe: Harun Tekin - Nazım Sangare - Tolga Ciğerci - Enner Valencia - Mbwana Samatta - Sinan Gümüş

Beşiktaş: Domagoj Vida - Adem Ljajic - Dorukhan Toköz - Gökhan Töre - Ajdin Hasic - Ersin Destanoğlu

FENERBAHÇE 20 PUANLA 2.SIRADA

 

Sarı-lacivertliler, ligde kalan 9 haftada sadece 1 kez mağlup oldu ve son mücadelesinde deplasmanda Gençlerbirliği'ni 5-1 yenmeyi başardı. Erol Bulut'un öğrencileri, haftanın en önemli mücadelesi öncesinde 20 puan ve averajla 2. sırada bulunuyor.

GUSTAVO SINIRDA

Luiz Gustavo ceza sınırında. Üç sarı kartı bulunan Brezilyalı ön libero bu akşam da kart görmesi durumunda cezalı duruma düşerek 11. haftadaki Denizlispor deplasmanında takımını yalnız bırakacak..

BEŞİKTAŞ İNİŞLİ ÇIKIŞLI GRAFİK ÇİZİYOR

Ligde bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Beşiktaş, oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 13 puan topladı. Süper Lig'in ilk 4 haftasında birer galibiyet ve beraberlikle iki yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, son 4 karşılaşmada ise 3 galibiyet ile bir yenilgiyle sahadan ayrıldı.

SON MAÇ BEŞİKTAŞ'IN

Fenerbahçe ile Beşiktaş rekabetindeki son maçı siyah-beyazlı ekip kazandı. Geçtiğimiz sezonun 33. haftasında Vodafone Park'ta oynanan karşılaşma, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Siyah-beyazlıların gollerini Domagoj Vida ve Gökhan Gönül kaydetmişti.

ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'de 352. kez karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak derbi maçında sahaya çıkacak Fenerbahçe ile Beşiktaş, tarihlerinde daha önce 351 kez karşılaştı.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 96 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

BEŞİKTAŞ 26 MAÇTA 5 KEZ...

BeşiktaşFenerbahçe karşısında son maçlarda kazanmakta zorlanıyor. Siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı son 26 derbiden sadece 5'ini galibiyetle tamamlayabildi. Fenerbahçe bu dönemde 12 kez kazandı. Söz konusu periyotta iki takım arasındaki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.