Program arkadaşlarından Murat Ağırel'e destek: Gazetecilik suç değildir

Program arkadaşlarından Murat Ağırel'e destek: Gazetecilik suç değildir
Murat Ağırel'in Eren Erdem ve Tuba Emlek ile birlikte TELE 1 ekranlarında yaptığı 'Mercek' programında, Ağırel ve diğer gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterildi. Program katılımcıları, ağızlarına siyah bant takarak “#GazetecilikSuçDeğildir” pankartını elinde tuttu.

TELE 1 ekranlarında ‘Mercek’ programcıları Tuba Emlek ve Eren Erdem; konukları Avukat Celal Ülgen ve Gazeteci Mehmet Ali Güller, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel ve diğer gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Program moderatörleri ve katılımcılar canlı yayında ağızlarına siyah bant takarak, "#GazetecilikSuçDeğildir" pankartlarını sessiz bir şekilde 1 dakika boyunca ellerinde tuttu.

"GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR"

Protestonun ardından açıklama yapan Tuba Emlek, “Bu bir dakikalık protestoyu halkın haber alma hakkını, basın özgürlüğünü yılmadan, yıkılmadan savunan cesur ve ilkeli gazeteci arkadaşlarımız için, farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdik. Normalleştirmeyin! Gazetecilik suç değildir!” dedi.

"ONUN YAZDIKLARI HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDECEK"

Programın moderatörü Emlek sözlerini, "İlk defa Murat'ın olmadığı bir program gerçekleştirdik. O aramızda. Koltuğunu boş bıraktık, kitabını koyduk. Murat bugün yok ama onun fikirleri, yazdıkları anlattıkları halkla buluşmaya devam edecek" diyerek noktaladı.

sarmal.JPG