Konyaspor, yılın golünü atarak kazandı. Fenerbahçe'ye büyük şok

Konyaspor, yılın golünü atarak kazandı. Fenerbahçe'ye büyük şok
Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe evinde Konyaspor'u ağırladı. Konuk ekip karşılaşmayı 2-0 kazanarak üç puanı aldı. Konyaspor'da Jevtovic'in attığı harika vole golü ise şimdiden yılın golü seçilmeye aday oldu.

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe ile Konyaspor mücadele etti..

Fenerbahçe maçın başlaması ile birlikte oyunu Konyaspor yarı alanına yığmaya çalışıyor.  Sarı lacivertliler üst üste yaptığı ortalarla pozisyon bulmaya çalışırken rakip savunmaya takıldı. 

13. dakikada Fenerbahçe'de Gökhan sağ kanattan son çizgiye inip içeri topu çevirdi ama öncesinde top auta çıkmıştı.

Fenerbahçe, 8. dakikadan itibaren topun kontrolünü sağlamakta güçlük çekiyor. 

19. dakikada Konyaspor köşe vuruşunu paslaşarak kullandı, ardından Miya'nın sağ kanattan yaptığı ortasını Valencia eliyle kesti. Yeşil-beyazlılar bu defa sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.

23. dakikada Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından şutu yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmada 24 dakika geride kalırken iki takımın da rakip kaleye isabetli şutu bulunmuyor. 

Maçtaki ilk net atak 26. dakikada Konyaspor'dan geldi. Savunma arkasına sızan Milosevic'in aşırtma vuruşunu kaleci Altay kurtarmayı başardı.

30. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı yerden ortasına ceza sahasında çok şık bir aşırtma vuruş yapan Pelkas'un şutu uzak köşeden ağlarla buluştu. Ancak VAR inclemesi sonrası gol öncesinde Valencia'nın elle oynadığı ortaya çıktı ve maçın hakemi golü iptal etti. 

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Caner'in kullandığı köşe vuruşuna Ozan gelişine vurmayı denedi, ama ıska çekti.

51. dakikada Konyaspor'da Skubic'in sağ kanattan yaptığı ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. Ardından ceza sahası dışında topla buluşan Milosevic'in vuruşu farklı şekilde auta gitti.

55. dakikada Caner'in kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Abdülkerim uzaklaştırdı, ardından Perotti'nin ceza yayı üzerinden çektiği gelişine şutu farklı şekilde auta gitti.

Fenerbahçe, 58. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Valencia'nın sağ kanattan içeri yerden çevirdiği topa altıpastan Perotti gelişine vurdu, araya giren savunma tehlikeyi önledi.

Fenerbahçe, bu pozisyondan bir dakika sonra bir net fırsatı daha değerlendiremedi. Ceza sahasının sağında topla buluşan Samatta'nın vuruşunu kaleci Sehic kurtardı.

62. dakikada sarı-lacivertliler yakaladığı hızlı hücum fırsatını iyi değerlendiremedi ve Gustavo'nun ceza sahasından çektiği şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

Konyaspor 67. dakikada öne geçti. Sol kanattan yapılan ortayı ceza sahasının sağında Caner'in üzerinden yükselip içeri indiren Shengelia'nın pasına gelişine harika bir vole vuruşu yapan Jevtovic'in şutu kaleci Altay'ın kapattığı köşeden ağlarla buluştu.

Konyaspor, 77. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Kravets, ceza sahasının solunda topla buluştu, vuruşu ağları havalandırdı.

Karşılaşma sona erdi ve Konyaspor, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ederek 3 puanı aldı.