Fenerbahçeli eski futbolcu hayatını kaybetti

Fenerbahçeli eski futbolcu hayatını kaybetti
Fenerbahçe'nin eski futbolcuları arasında yer alan Tuncay Becedek'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Fenerbahçeli eski futbolcu hayatını kaybetti

Fenerbahçe Spor Kulübü, taraftarları üzen haberi resmi siteden duyurdu. Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "1962-64 yıllarında formamızı giyen, 1963-64 sezonundaki şampiyon kadromuzda yer alan eski futbolcularımızdan Tuncay Becedek''in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Tuncay Becedek''e Allah''tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

TUNCAY BECEDEK KİMDİR?

19 Temmuz 1942’ de Fatih Kıztaşı’ n da doğdu. Yugoslavya Manastır kökenliydi.  Futbol dışında yazın sokakta misket oynardı. Ortaokulunda voleybolcu, basketçi, koşucu, güreşçi, izci olarak tanıyordu. Marmaraspor diye bir takımda ikinci yarı oyuna girerek 5 gol atınca futbol hayatı da başlamış oldu.Toplam 22 milli maç oynadı. Bir kez amatör milli ve genç Milli takımın kaptanı olarak görev yaptı. Futbol oynadığı yıllarda da birçok kulübün formasını giymiş, her kulüpte kaldığı kısa süre içinde taraftarın ağzına bir parmak bal çalıp takım değiştirmişti. Futbolu bıraktıktan sonra uzun seneler sendikacılıkla da uğraştı.

20 yaşında Fenerbahçeli formayı giyen Tuncay Becedek sezon açılışında aynanın karşısına geçip ağlamaya başlar. Fenerbahçe 1962 – 1964 yılları arasında çok başarılı 2 sezon geçirmiştir. 2 sezonda toplam 72 maça çıkmıştır. Kocaelispor’dan ayrılınca Kağıtspor’ dan teklif alan Tuncay Becedek takıma hocalık yaparak, takımın namağlup Türkiye ikincisi olmasını sağladı. Tuncay Becedek federasyondaki görevi sonlandıktan sonra Fenerbahçeli eski futbolcuların kurduğu Fenerbahçe Futbol Vakfının Genel Müdürlüğünü üstlendi.