Fenerbahçe'yi Avrupa'da bekleyen tehlikeyi yazdı

Fenerbahçe'yi Avrupa'da bekleyen tehlikeyi yazdı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Ukrayna temsilcisinin attığı golden sonra golü atan futbolcu çok sevindi diye birden bire "Putin" tezahüratları duyuldu.

İnanılır gibi değil bu! Yoksa bir provokasyon mu?

Provokasyon olsun, olmasın fark etmez. UEFA bunu affetmez!

Çünkü Putin de ülkesi Rusya da, UEFA''nın gözünde de bir suçlu. Bu nedenle bütün takımları Avrupa kupalarından men edildi.

Sen o Putin''e tezahürat yapıyorsun. Hadi diyelim ki bir başka ülkenin takımıyla oynarken yapsan bunu neyse. Bir de saldırıya uğrayan Ukrayna''nın takımıyla yapılan maçta bağırıyorsun. Dinamo Kiev''i desteklemeye gelen az sayıdaki kadın ve çocuk taraftar varken üstelik; eşleri babaları savaşta ölmüş kiminin bir de!

UEFA bunu affetmez.

Gözlemci ve temsilci raporlarına girdi bu. İcra Kurulu toplanacak, bu raporlar doğrultusunda bir karar alacak. Bu iş cezasız kalmayacak.

Peki ceza ne olur?

"Fenerbahçe Avrupa kupalarından men edilir" diyenler var ama konuştuğum bu işlerin içinde olan bir kaynağıma göre o kadar da olmaz. Diyor ki; "Büyük olasılıkla yüklü bir para cezası kesilir. Bir maç da seyircisiz oynama cezası. Avrupa kupalarından men olmaz. Çünkü geçmişte bu tür olayların yaşandığı maçlar var. Irkçı tezahüratlar, hakaretler. Hiç birinde men olmadı."

Fenerbahçeli yöneticiler de çok üzgün bu durumdan. Hiç beklemedikleri bir şeydi bu. Tabi ki onaylamıyorlar da. Şu anda onların da gözü UEFA''da; haber gelecek mi bekliyorlar. Savunma istenirse hemen gönderecekler. Hatta hazırlamışlar da taslak olarak. 50 bin kişide bir kaç bin kişinin yaptığı bu densizliğin faturası neyse ödeyecekler.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları