FETÖ, Türkiye'yi işgale hazır hale getirmek istedi

FETÖ, Türkiye'yi işgale hazır hale getirmek istedi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "FETÖ, Türkiye'yi iç savaşa sokup işgale hazır hale getirmek istedi. Bunlar neyi planladıysa tam tersi oldu. 3 hafta içerisinde oluşan ruhu 30 senede oluşturmak mümkün değil.  Darbe girişimi Türkiye'de milli beraberliğin yeniden yapılanmasını sağladı" dedi.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar;

Bugün şölen içerisinde bir miting yapılacak. Türkiye siyasi tarihinin en önemli en tarihi mitingi olacak. Bu bir parti değil, Türkiye mitingi. Milletimiz 79 milyon bütün renkleriyle Yenikapı mitinginde olacak.

DARBE TEHDİDİ TAMAMEN GEÇTİ Mİ?

Çok büyük bir badire atlattık. 12 saatlik bir süre içerisinde TSK içinde emir komuta zinciri bozuldu. Ardından süreç toparlandı. Üst komuta kademesi değişti. TSK'da emir komuta zinciri sağlamlaştırıldı, FETÖ'cüler temizlendi. TSK içerisinden bir daha birileri çıkıp uçak uçurayım helikopter uçurayım gibi bir düşünceyle yakın süreçte böyle bir şeyin yaşanmaması için önlemler alındı. Milletimiz rahat olsun bu iş bitmiştir.

"40 YILLIK FETÖ YAPILANMASI 10 GÜNDE TEMİZLENEMEZ"

FETÖ yapılanması henüz tam anlamıyla temizlenmedi. 40 yıllık FETÖ yapılanması 10 günde temizlenemez, zamanla bitecek. FETÖ ile işbirliği içerisinde olan herkes çekinsin korksun. Onlar nerdeyse temizleyip dışarı atmak boynumuzun borcu. Millete acımayanlara acımak asla olmaz. Adaletin gereği bu insanlara müsamaha etmemektir. Bunlarla ilgisi olmayan kardeşlerimiz çekinmesin onlara hiçbir şey olmayacaktır.

"TÜRKİYE ÜZERİNDE ALGI OPERASYONLARI YAPMAYA ÇALIŞACAKLAR"

İki alanda algı oluşturmaya çalışacaklar. Bunlardan birisi ekonomi. Ekonomi kötüye gidecek algısı oluşturmaya çalışacaklar. Şuanda ekonomide kötüye giden bir durum yok. Algı operasyonlarına devam etmeye çalışacaklar. Herkes normal hayatını sürdürmeye devam edecek. Ekonomi de başarılı bir şekilde devam edecek. İkinci olarak da dış algı oluşturmaya çalışacaklar. İnsan hakları konusunda algı oluşturmaya çalışacaklar. Mesela pazartesi günü önemli dış ajansların temsilcileriyle Ankara'da bir toplantı yaptık. Maalesef dışarıda bu verilmiyor. Tam tersi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu Erdoğan bilerek yaptırdı, bu tiyatrodur algısı tutmadı, birkaç gün içerisinde balon gibi söndü. Türkiye'ye karşı bir algı operasyonu yapacaklar. Bu algı operasyonlarına karşı önlemlerimizi aldık. Bu algıya karşı mücadele edeceğiz.

"FETÖ, TÜRKİYE'Yİ İŞGALE HAZIR HALE GETİRMEK İSTEDİ"

FETÖ, Türkiye'yi iç savaşa sokup işgale hazır hale getirmek istedi. Bunlar neyi planladıysa tam tersi oldu. 3 hafta içerisinde oluşan ruhu 30 senede oluşturmak mümkün değil.  Darbe girişimi Türkiye'de milli beraberliğin yeniden yapılanmasını sağladı.