Kadir Topbaş hakkındaki FETÖ davasında 6 yıl sonra karar çıktı

Kadir Topbaş hakkındaki FETÖ davasında 6 yıl sonra karar çıktı
CHP’nin, 2016 yılında dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş ve meclis üyeleri hakkında FETÖ'ye rant sağlandığı iddiasıyla yaptığı suç duyurusunda, 6 yıl sonra “kovuşturmaya yer yok” kararı çıktı.

Dönemin CHP''li Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ ve Nadir Ataman, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş ile dönemin meclis üyeleri hakkında plan değişikleri ve arsa-bina tahsisleri yaparak FETÖ terör örgütüne rant sağlandığı iddiasıyla 2016 yılında suç duyurusunda bulunmuştu.

“Görevi kötüye kullanma” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla başlatılan soruşmada aradan geçen 6 yılda bir gelişme olmayınca meclis üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu''na başvurarak soruşturmanın son durumu ile ilgili bilgi istedi. Bunun üzerine savcılık, dosyada kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin aldığı 7 Ocak 2022 tarihli kararı taraflara tebliğ etti.

KARAR AÇIKLANDI

Kararda; ihbar ve şikayetlere konu olan şirket ve yöneticileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği, terör örgütünün finansmanı gibi suçlardan kamu davalarının açıldığı ve ihbar ve şikayetlere konu olan taşınmazların tamamının TMSF tasarrufuna geçtiği belirtildi.

İlgili Haberler