Anne karnındaki bebeği bile zehirliyor: Hemen bu yanlışa son verin

Anne karnındaki bebeği bile zehirliyor: Hemen bu yanlışa son verin
Filizlenen patatesin oldukça zehirli hale dönüşmesi korkuttu. Tüketildiğinde hem yemeği zehirli hale dönüşmesine neden olduğu hem de sağlığımızı olumsuz etkilediği bildirildi.

Posta’nın haberine göre; Araştırmalara göre filizlenmiş patates tüketmek anne karnındaki bebeği bile etkilediği dile getirildi. Bu yüzden filizlenmiş patates tüketimine son verilmesi gerektiği vurgulandı.

Üstelik beslenme uzmanlarına göre filizlenmiş kısımları temizlemekte işe yaramadığı ifade edildi.

 

 

 

Yapısı bozulan bu tür patatesleri tüketmek vücudumuzun birçok organına zarar verdiği vurgulandı. Mide ve sindirim sistemine hasar veren filizlenmiş patates çoğu zaman özellikle yaz aylarında gıda zehirlenmesine yol açarak hastanelik olmamıza bile neden olabilir. Filizlenmiş patatesle ilgili En Son Haber sitesinde de dikkat çeken bir haber yayınlandı. Yayınlanan bu haberde filizlenmiş patatesteki tehlike dikkatli bir şekilde ifade edildi.

FİLİZLENMİŞ PATATES NEDEN ZARARLIDIR?

Patates filizlendikçe glikoalkaloid içeriği yükselmeye başlar. Bu nedenle, filizlenmiş patatesleri yemek, bu bileşiklerden aşırı miktarda almanıza neden olabilir. Belirtiler tipik olarak filizlenmiş patatesleri yedikten birkaç saat ila 1 gün sonra ortaya çıkar.

FİLİZLENMİŞ PATATES VÜCUDA NELER YAPAR?

Daha düşük dozlarda aşırı glikoalkaloid tüketimi tipik olarak kusma, ishal ve karın ağrısına yol açar. Daha büyük miktarlarda tüketildiğinde düşük tansiyon, hızlı nabız, ateş, baş ağrısı, kafa karışıklığı ve hatta bazı durumlarda ölüme neden olabilir.

Dahası, birkaç küçük çalışma, hamilelik sırasında filizlenmiş patates yemenin doğum kusurları riskini artırabileceğini düşündürmektedir. Bu nedenle hamile kadınlar özellikle filizlenmiş patateslerden uzak durmaktan fayda görebilirler.

İlgili Haberler