Fındık fiyatı açıklandı mı? Fındık fiyatları ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 fındık fiyatlarını açıkladı

Fındık fiyatı açıklandı mı? Fındık fiyatları ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 fındık fiyatlarını açıkladı
'2020 fındık fiyatları ne kadar?' soruları sıkça aratılmaya başlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından son dakika açıklamalarda bulundu. Çiftçi ve üreticileri ilgilendiren 2020 fındık fiyatlarını açıklayan Erdoğan, "Fındık üreticisinin kazancını kilo başına 25 ile 25,5 lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz."dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası ekonomi gündemine dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram öncesi ekonomiyle ilişkin alınan yeni kararları sıraladı.

Cumhurbaşkanı, "Fındık fiyatları sezon içinde 18 20 lira arasında seyir etmişti. Fındık ihraç fiyatının kg'da 5.8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti." diyerek 2020 fındık fiyatlarını duyurdu. Erdoğan"Fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirledik" dedi.

FINDIK FİYATLARI NE KADAR OLDU? ERDOĞAN'DAN FINDIK FİYATI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Erdoğan fındık fiyatları ile ilgili şunları söyledi:

"Fındık fiyatları sezon içinde 18 20 lira arasında seyir etmişti. Fındık ihraç fiyatının kg'da 5.8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Tabi bu rakamları bilmeyenler bilseler de anlamını kavramayanlar tamamen yanlış bilgilerle milletimizin kafasını karıştırmak için uğraşıyor. Bu tür hezeyanları kenara bırakıyorum. Bizim yetki ve güç kaynağımız da milletimizdir. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için toprak mahsulleri ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 liradır"