'Fırat Kalkanı' operasyonuna katılan birlikler

'Fırat Kalkanı' operasyonuna katılan birlikler
TSK'nın Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlattığı operasyonun adı 'Fırat Kalkanı' olarak belirlendi. Askeri harekata, piyade birlikleri, tank ve topçu birlikleri, geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri de katıldı.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, Suriye hudut hattında şu anda Kara ve HavaKuvvetlerine ait unsurların büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiği vurgulanarak, “Piyade birliklerimiz (Mekanize ve havan unsurları dahil) Tank ve Topçu Birliklerimiz (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birliklerimiz, harekatta hayati önemi haiz olan muhabere birliklerimiz, lojistik destek unsurlarımız, Hava Kuvvetlerimizin hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) bir bütün halinde harekatın başarısı için büyük bir uyum içerisinde çalışmaktadırlar" denildi.
Açıklamada, "Her birinin faaliyeti diğerlerinin başarısı için hayati önemdedir.

Şu ana kadar Hava Kuvvetlerimizce 12 hedef vurulmuş ve tam isabet teyidi alınmıştır. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarımızla açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edilmiştir” ifadelerine yer verildi.