Flaş... Enver Aysever gözaltına alındı

Flaş... Enver Aysever gözaltına alındı
Gazeteci Enver Aysever, Twitter'da paylaştığı bir karikatür nedeniyle açılmış olan bir soruşturmayla ilgili olarak gözaltına alındı. Aysever'in avukatı Özge Demir, Aysever'in Twitter'da yaptığı bir paylaşımla ilgili olarak "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması bulunduğunu, bununla ilgili olarak ifadesini almak üzere bir yakalama kararı olduğunu öğrendiklerini belirtti. Aysever, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

TELE1''de yer alan habere göre,  Kartal Adliyesi’nde arama kararı var denilerek götürülen Aysever, 1 yıl önce yapılan bir şikayetten gözaltına alındı. Aysever’den aldığımız bilgiye göre, gözaltında herhangi bir sorun yaşanmadı. Aysever’in ifade işlemleri sürüyor.

Aysever’in avukatı Özge Demir, yaptığı açıklamada suçlamanın detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği’nin 20 Mart 2020 tarihinde Aysever’in Twitter’da yaptığı bir paylaşımla ilgili olarak “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasında bulunduğunu, bununla ilgili olarak ifadesini almak üzere bir yakalama kararı olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Aysever’in başka bir soruşturma nedeniyle karakolda ifade verdikten sonra sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındığını söyleyen Demir, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne ifade vermek üzere gittiklerini söyledi.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Çerkezköy Adliyesi''nde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermeye gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenilen Aysever ifadesinde şunları söyledi:

"Tarafıma gösterilen karikatür Birol Çün isimli şahıs tarafından çizilmiştir. Ben de bu çizimi sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Paylaştığımı kabul ediyorum ancak aynı olay sebebiyle Anadolu Adliyesi''nde başka bir mahkemede kamu davası açılmıştır."

Enver Aysever''in Avukatı Özge Demir ise "Aynı karikatür hakkında aynı suçlama isnat edilerek bir soruşturma yürütülmüş ve devamında Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi''nde davası devam etmektedir. Aynı konuda iki yargılama yapılamayacağından bu dosya hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep ediyorum" dedi.

Enver Aysever, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.