Flaş... Flaş... Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı

Flaş... Flaş... Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı
Doğu Akdeniz'de 29 Ağustos-11 Eylül arasında yapılacak atış eğitimi için NAVTEX ilan edildi.

Tansiyonun bir türlü düşmediği Doğu Akdeniz için Türkiye, yeni bir NAVTEX ilan etti. Geçtiğimiz günlerde ilan edilen NAVTEX ile 1-2 Eylül tarihlerinde Doğu Akdeniz'de atış eğimi yapılacaktı. Son ilana göre ise atış eğitimi tarihleri, 29 Ağustos-11 Eylül olarak belirlendi.

ATIŞ EĞİTİMİ YAPILACAK

Doğu Akdeniz'deki doğal gaz ve petrol arama çalışmaları için bulunan güçlerimizin faaliyetleri devam ediyor. Son günlerde Yunanistan ve AB ülkeleri gerilimi tırmandırırken, Türkiye'den yeni bir hamle geldi.

Yeni ilan edilen NAVTEX'e göre Türkiye bölgede 29 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında atış eğitimi yapacak. Hafta başında ilan edilen son NAVTEX'te 1-2 Eylül'de Akdeniz'de atış eğitimlerinin yapılacağı duyurulmuştu.

YUNAN TACİZİNİ, F-16'LAR ENGELLEDİ

Yeni NAVTEX ilanı, dün akşam Doğu Akdeniz'de yanan sıcak saatlerden sonra geldi. Bilindiği gibi dün Milli Savunma Bakanlığın tarafından yapılan açıklamaya göre,Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağını tespit etmişti.

Açıklamada, "Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır. Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir." denildi.