Avrupa'nın en büyük camisine 'tehdit mektubu'

Avrupa'nın en büyük camisine 'tehdit mektubu'
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının üstlendiği, Fransa'nın Strazburg kentinde inşaat hali devam eden, Avrupa'nın en büyük camisine tehdit mektubu gönderildi. Mektup, 'savaş ilanı' bildirisi ile başlıyor.

Fransa''nın Strazburg kentinde inşaatı hala devam eden, Avrupa''nın en büyük camisine ölüm tehditleri ve İslam''a hakaretler içeren mektup gönderildiği ortaya çıktı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı grubuna bağlı, Eyüp Sultan Camisi''ne önceki gün ulaşan "Savaş ilanı" girişli mektupta, "Fransa''da İslam dinine yer olmadığı" iddia edildi.

İmzası olmayan mektupta, Müslümanların Fransa veya İslam arasında seçim yapmaları zorunda olduğu bildirilerek, "Elbette cemaatinizin çoğu İslam''ı seçecek. O zaman neden Fransa''da kalıyorsunuz?" denildi.

Mektupta "Hazırlanın, camilerinizde daha önce benzeri görülmemiş saldırılara maruz kalacaksınız. Çok kalabalığız. İyi hazırlanın, intikam başlıyor" tehditleri yer aldı.

"TEHDİTLER SON YILLARDA ARTTI"

Milli Görüş Teşkilatları Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin, açıklama yaparken, daha önce de aynı tarzda tehdit mektuplarıyla karşılaştıklarını vurguladı. Bunlarla birlikte, Avrupa genelinde birçok camiye ve Müslümanlara yapılan tehditlerin özellikle son yıllarda arttığını açıkladı.

Sosyal medyada da aynı tehditler ile karşılaştıklarını açıklayan Şahin, "Daha önce de ''Sizin ve ailenizin adresini bulduk. Hepinizi öldüreceğiz. Camiinin ortasına bomba yerleştireceğiz'' tarzında tehditler de oldu" açıklamasını yaptı.

Şahin, "Bu tehditler genelde tüm Avrupa''da oluyor. Tüm Müslümanlara bu tür tehditler geliyor ama burası Avrupa''nın en büyük külliyesi olması hasebiyle herhalde biraz daha fazla ilgi çekiyor. Biraz daha fazla ses getirebilmek amacıyla bu tür tehditleri biz daha sık yaşıyoruz" dedi.