Sıcaklıklar düştü fırtına ve kar yolda

Sıcaklıklar düştü fırtına ve kar yolda
Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve İstanbul’da karla karışık yağmur yerini bugün fırtınayla birlikte kar yağışına bırakacak. Yarın ve Perşembe günü kar yağışı etkisini artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği uyarısının ardından hava sıcaklıkları ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde 6 ile 10 derece birden azaldı. Marmara’nın güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yağışlar etkili olurken, iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar kıyı kesimlerde yağmur, Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde görüldü.

Atkıları hazırlayın
Meteoroloji’nin açıklamasına göre, İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusunda yağışlar karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüldü. Bu sabah ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile İç Ege ve Göller yöresinde de kar yağışının etkili olacağı belirtiliyor. İstanbul’da yarın etkisini artıracak olan kar yağışının Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam etmesi bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının kara, hava, deniz ulaşımında aksamalara neden olabileceğini, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda da uyardı. Birçok bölgeyi etkileyecek olan yağışlı sistemin, Cuma günü doğu bölgelerde de etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.