Tarihi şampiyonluk gecesi

Tarihi şampiyonluk gecesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize’de hava limanı açtı.. Denize dolgu ile ile yapılan şöyle güzel hava limanıymış! Geçiniz, kimsenin umurunda olmadı. Herkes Trabzonspor’a odaklandı.

Mehmet Ali Yılmaz tesislerinin önünden gemiye binen Trabzonsporlu oyuncular ve onun teknik patronu Abdullah Avcı’yı izledi. Bordo mavi renklere bürünmüş bir deniz filosu gibiydi.. İrili ufaklı gemiler, takalar  görsel şölenleriyle adeta büyüledi. “Rusya bu donanmayı görse geri çekilirdi!” diyesi geldi insanın…

Kimse yaş çay taban fiyatının 7 TL’ye çıkmasını konuşmadı. Herkes Trabzonspor’un üstü açık araçla Trabzon limanından çıkıp Akyazı Şenol  Güneş kompleksine kadar taraftarı ile yaşadığı coşkuyu konuştu. Trabzonsporlular için hayat durdu. Meşalelerle stadyuma girişi harikaydı. 

Stadyum içindeki ambiyansı anlatmak için yaşamak lazım. Kolbastı uzun süre unutulmaz. Gel hele Abdulkadir Ömür ve Siopis’in eşlik etmeleri..  Horon stadyumu hareketlendirdi. Bir düzineden fazla sanatçı tüm iklimin havasını o Akyazı fanusunun içine  soktu. Aileler çocukları ile gecenin, kupanın keyfini çıkardı. Tribünlerin bir dakika oturmadığı gecede, türkülere eşlik ettiler. Pandemiden sonra halk kupa ile kurtlarını döktü, kaynaştı. Kısaca açık kapattı!

Kupa töreninde istenmeyen hiç bir olayın olmaması  sevindirici oldu. Şehir güzellikleri ile hafızalarda iz bıraktı. Yabancı oyuncuların sırtındaki ülke bayrakları gecenin zenginliğiydi. Stadyuma parası olmadığı için giremeyenleri Ortahisar ve Büyükşehir Belediyesi unutmadı. Onbinlerce insan millet bahçesinde ve meydanda aynı coşkuya dev ekranla ortak oldu. Bir şehir bir kupa ile nasıl mutlu olur ve nasıl eğlenir dünyaya gösterdi.

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun spor dünyasına uzattığı zeytin dalı, tüm camiayı kucaklayan duygulu konuşması alkışı hak etti. Kupayı kaldıran bordo mavililer şampiyonluğun içini güzelliklerle doldurdu.

Emeği geçenlere teşekkürler..

Yazarın Diğer Yazıları