Futbol, insan canından önemli mi

Futbol, insan canından önemli mi

CEVAT KOL / Yeniçağ

2.lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren 1461 Trabzon ile Sakaryaspor, Yavuz Selim stadyumunda karşı karşıya geldi. 6 puanlık müsabakaydı.

Hakemi ya da oynanan futbolu konuşmaya, yazmaya gerek yok..

Stadyuma yakın olan hastanede sabah sağlık kontrolünden geçtim. İçeriğini yazmaya gerek yok.

Maskemi takıp, hijyen mesafe kurallarına riayet ederek basın tribününde yerimi aldım. Basın tribünü evlere şenlik. Gazetecilerin dışında herkes var. Bildiğin taraftar tribünü oldu..

Merdivenler çift sıra doldu. Yürüyüş koridorlarının hepsi doldu. Stadyum hoparlörlerinden dalga geçer gibi anons: “lütfen merdiven boşluklarına oturmayın.”

Yetmedi. Anonslar devam ediyor: “Mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyalım.”

Millet birbirinin ensesinde nefes alıp veriyor. Stadyum tıka basa doldu. Sağlığım nedeniyle dışarı çıkmaya karar verdim. Yolu açıp, çık çıkabilirsen.

Bir polis gördüm.

Bu ne rezalet dedim. Memur, “Bana değil, gidin amire söyleyin” dedi..

1461 Trabzon’un kulüp başkanı Celil Hekimoğluda olayı doğruluyor. Kendini şöyle savunuyor. Sosyal medya hesabından ve kulüp sayfasından itirafını yayınladı. Hani derler ya özrü kabahatinden büyük. Bakın ne diyor:

“1461 Trabzon FK – Sakaryaspor karşılaşmasına stadın kapasitesinin 3 katı taraftarımız ilgi göstermiştir. Bu nedenle birçok taraftarımız tribünlerde oturacak boş yer kalmadığı için stada girememişlerdir. Karşılaşmayı takip etmek üzere stada gelen basın mensupları da gecikmeli olarak stada alınmışlardır. Basın tribününde oturan taraftarlar kaldırılarak, yerlerine oturtulmuşlardır.”

Görevini yapmayan Trabzon emniyetine sahip çıkan açıklama ise skandalın bir başka boyutu. İşte o açıklama :

“Trabzon Emniyeti bizi stada almadı’ iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve görevlileri bugün oynanan karşılaşmada hem stat içinde hem de stat dışında kulübümüze gereğince yardımcı olmuştur. Bugün Ortahisar Yavuz Selim Stadı’nda yaşanan sıkıntının tek nedeni stat kapasitesinin yetersiz olmasıdır.

Bu doğrultuda; bugün başta kulübümüze büyük destek veren ve yardımcı olan Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne ve takımımıza 90 dakika boyunda destek veren taraftarlarımıza teşekkür ederiz.”

Dalga geçer gibi; görevini yapmayan Emniyete teşekkür etmek akıl tutulmasıdır.

Bu pandemide o kalabalıktan çıkıp evine giden gençler, evdeki yaşlı, hasta annesine, babasına, dedesine ninesine virüs bulaştırıp ölümüne neden olursa hesabını kim verecek.? Hangimizin canı skordan, futboldan önemlidir?

Türkiye’de her gün 300’e yakın insanın ölmesinden belli.. Kimsenin umurunda değil.

Stadyumu büyütme gayretini basın duyurusu ve sosyal medya hesabından anlıyorum. O yol bu yol değil. O stadyumda 65 yaşın üstünde onlarca insan vardı. Size destek için gelenlere bu hareket hiç hoş olmadı..

Ne kadar koltuk.

O kadar bilet satmak çok basit ama doğru hareket olacaktı.,

Yazarın Diğer Yazıları