Beşiktaş'ı Alanya'da bekleyen akıbet

Beşiktaş'ı Alanya'da bekleyen akıbet

Alanyaspor''un hocası İtalyan Francesco Farioli, delifişek bir genç. Yerinde duramıyor. Gençliğinin de verdiği enerjiyle saha kenarından takımını ateşlemek için en az futbolcuları kadar koşuyor. Tıpkı kendisi gibi bir takım yaratmış. Hızlı, ele avuca sığmayan, eveleyip gevelemeden direkt golü düşünen bir takım bu. Beşiktaş savunmasını da çok zorlayacakları bir gerçek. Hele de Beşiktaş''ın en yumuşak karnının savunma olduğunu düşünürsen; bol pozisyonlu bir maç bizi bekliyor.
Beşiktaş''a gelirsek. Yeni transferlerle güçlendi güçlenmesine de. Kim gelirse gelsin teknik direktör Valerien Ismael''in en büyük kozu yine Ghezzal. Ama işte orada bir sorun var. Ya Ghezzal oynamazsa? Çünkü dünkü antrenmanda sakatlanmış. Çalışmayı tamamlayamamış. Kafileye alınmış ama durumu maç öncesi yapılacak son kontrolde belli olacakmış. İlk onbirde yer almayabilir yani. İşte o zaman ne olacak? Beşiktaş hücumdaki en etkili gücünden olacak! Çünkü; atakları o başlatıyor. Asisleri o yapıyor. Gollük vuruşları da.
Zaten oynamazsa sanıyorum N''Koudou''ya ilk onbir yolu açılacak. Diğer kanatta da Muleka. İkisi de hareketli, hızlı, etkili ama kabul edelim ki bir Ghezzal değiller.
Ghezzal''ın oynaması halinde Beşiktaş''ın galibiyete daha yakın olacağı bir gerçek.
Dediğim gibi. Beşiktaş''ın kazanması için kilit savunmasında bence. Kaleci Ersin''in de çok formda olmadığı ortada. O zaman ne yapmalı, savunmaya hücumdan başlamalı. Yani Antalyaspor''a kalesinden paslaşarak rahat çıkma imkanı tanımamalı. Weghorst''a çok iş düşecek. Sadece gol atması ya da arkadaşlarına pozisyon için boşluk yaratması yetmeyecek. Kaleciye ve savunmaya yapacağı preste sonuçta önemli rol oynayacak.
Bir de Gedson-Salih ikilisi. Onların performansı da maçın sonucunu etkileyecek.
Hızlı bir maç olmasını bekliyorum. Hızlı, zevkli ve çekişmeli. Pozisyon da sanırım çok olacak. Başta da dediğim gibi Ghezzal''ın oynayıp oynamaması sonuca çok etki yapacak.

Yazarın Diğer Yazıları