Beşiktaş'ın geleceğini tehlikeye atan neden

Beşiktaş'ın geleceğini tehlikeye atan neden

Yıllardır süren ama bir türlü önü alınamayan bir tehlike bu. Giderek büyüdü ve boğazına sarıldı Beşiktaş''ın. 

Bakın şu son örneklere...

Önce Rıdvan Yılmaz gitti. Daha 21 yaşında. 4 milyon euro gibi Avrupa''da komik sayılacak bir bonservis bedeli karşılığı İskoçya''nın Glasgow Rangers takımına transfer oldu. Tutmak istedi Beşiktaş, tutamadı. Çünkü sözleşme imzalarken kulüple ''4 milyon euroya serbest kalır'' maddesini koydurmuş menajeri. Bilemiyorum buna o imza töreninde olan kimse itiraz etmemiş mi? Menajer oyununa gelmişler resmen. Oysa yıllarca oynardı daha Beşiktaş''ta. Kim Min Jae''nin 18 milyon euro ettiği piyasada Rıdvan da en az 15 milyon euro ederdi herhalde günü gelince. Ama kayıp, gitti.

Sonra Emirhan İlkhan olayı patladı. Meğer onun menajeri de koydurmuş böyle bir madde. 4.5 milyon euro. Daha 18 yaşındaki bir yeteneğe bu parayı vermezler mi? Torino''ya bunu fısıldamış menajeri belli. Kimbilir daha kaç kulübe fısıldadı. Gitti gidiyor Emirhan da. Beşiktaş''ın kaybı çok büyük olacak yine.

Serdar Saatçı''yı ise kadro dışı bırakarak tutmak istediler takımda. Demişler ki, ''Bizim istediğimiz şartlarda 5 yıllık yeni sözleşme imzala, affedelim seni!'' Tehditle hangi işi halledebilirsin ki? Daha imzalamadı. 19 yaşında boylu poslu tekniği de fena değil. Menajeri neler çeviriyor şu anda kim bilir?

Peki bu çocuklar bu menajerleri ne zaman buldu? Ya da bu menajerler bu çocukları nasıl buldu?

Sadece onlar da değil üstelik. 

Beşiktaş''ın alt yapısında menajerler cirit atıyormuş! Biraz parlayan, yeteneği belli olan küçüklere bile gidip, gözlerini boyayıp, menajerlik anlaşması imzalatmaya çalışıyorlarmış.

Mış''lı yazıyorum ama kesin bilgi bu. Anlatan kişi inandığım birisi. Beşiktaşlı üstelik. Yüreği yanıyor. ''Neden engel olamıyorlar'' diye içi içini yiyor.

Evet; burada iş Beşiktaş''ı yönetenlere düşüyor. 

Geleceği tehlikede Beşiktaş''ın; bu gidişi engellemek gerekiyor.

Alt yapıya eğilmek lazım. Küçüklere baba şefkatiyle yaklaşacak, onları gözü dönmüş menajerlerden koruyacak biri gerekiyor. 

Üstelik bunu yapacak çok kişi var Beşiktaş''ta. İsimlerini tek tek saymayayım burada. Bir an önce kolların sıvanması gerekiyor.

Hem o çocuklar adına, hem de Beşiktaş adına. Geç kalmadan ama.

Yazarın Diğer Yazıları