Beşiktaş'ın Karagümrük maçındaki en tehlikeli rakibi

Beşiktaş'ın Karagümrük maçındaki en tehlikeli rakibi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

İlk bölümünde çok iyi oynadığı maçın son bölümünde sahasından bile çıkamadı. Real Madrid''le oynayan bir Lüksemburg takımı gibi tamamen çekilip savunmaya, gelen topu ''dan dun'' uzaklaştırmaya çalıştı. Çağdışı ilkel bir futboldu bu.

Beşiktaş''ın teknik direktörü Valerien Ismael''in maç içinde yaptığı - İnanın bana o oyuncu değişikliklerini mahalle takımını yöneten mahalle abileri bile yapmaz - saçma sapan uygulamalara rağmen hakem Yasin Kol bir an da ön plana çıktı. Kırmızı kartı, sarı kartları, ters faulleriyle sonuca etkili elbette ki oldu. Ama bence Valerien Ismael''in etkisi ondan daha çoktu.

Şimdi neler yaptığını tek tek anlatmayayım bir daha. Geçen hafta yazmıştım. Sadece oyuncu değişiklikleri yeter. İlk 45 dakikada sahanın en iyi 3 oyuncusu kenara almasının izahı yok. 

Şimdi bu Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş, bu akşam Karagümrük karşısına çıkacak. Merakla bekliyorum; acaba nasıl bir tuhaflık yapacak?

Geçen sezonunun son bölümünde yaptıklarıyla göstermişti zaten bu sezon neler olacağını. Yanıltmadı da. Buna yönetim de dahil oldu transfer yanlışlıklarıyla. Ve bu Beşiktaş çıktı karşımıza. Stoperlerini gönderen, sol kanattaki en iyi oyuncusunu satan, orta sahada yıllarca görev yapıp, çok daha büyük paralar kazanabileceği yıldız adayını kaptıran Beşiktaş.

Üstelik takımın hücum gücünün yarısı olan Ghezzal da yok bugün. Ismael''in yerine Kenan Karaman''ı koyacağı belirtiliyor. Muleka''yı oynatacak mı; belli değil. Nkoudou ve Weghorst da hücumdaki etkili isimleri. Orta sahada Gedson, Salih, Berkay''ın oynaması bekleniyor. İki bek Rosier ile Masuaku. Defansın ortasında ise Necip ile Saiss.

Beşiktaş, Alanyaspor maçında 3-0 öne geçtiği ilk bölümde olduğu gibi savunmayı hücumda başlatmalı Karagümrük karşısında da. Son bölümdeki gibi defansına güvenip geriye yaslanırsa o fena. Karagümrük''ün sezona yenilgiyle başlamasına bakmayın. İyi hocası, iyi kadrosu var. 

Eminim benim gibi Karagümrük''ün hocası Pirlo da merak içinde bekliyordur; acaba Valerien Ismael ne gibi gariplikler yapacak maç içinde diye. 

Beşiktaş''ı bekleyen tehlike işte budur. Ve Beşiktaş''ın Karagümrük maçındaki en büyük rakibi yine Valerien Ismael''dir. Eğer takımın başında kalmaya devam edecekse bugünden itibaren yakın markaja alınmalıdır. En azından en kısa süre içinde yanına Beşiktaşlı bir antrenör yetkili yardımcı olarak konulmalıdır. Hem de fazla geç olmadan.

Yazarın Diğer Yazıları