Fenerbahçe bu adamları neden aldı

Fenerbahçe bu adamları neden aldı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Fenerbahçe''de enteresan işler oluyor.

Ali Koç, bu kez kesin olarak şampiyonluk istiyor ama yine tuhaf transferler yapılıyor.

Şu sıralar peş peşe transferler açıklanıyor. Dikkat ederseniz alınan isimler bir tek Fenerbahçe''nin internet sitesini heyecanlandırıyor! Ne basına ilgi çekici geliyor bunlar, ne de taraftarlarla.

Zaten Fenerbahçeli taraftarlar da şaşkın. Onlar da yapılanları anlayamıyor.

Fenerbahçe''nin neye ihtiyacı var? Sağlam bir santrfora. Peki takım hazırlıklara çoktan başladı, transfer trafiği de sürüyor. E hani sağlam santrfor nerede?

Tamam, iki santrfor alındı.

Biri Tiago Çukur. 20 yaşında. Watford''tan İngiltere 1. Ligi''ne Doncaster Rovers''a kiralanmış. 1. Lig derken Championship''in de bir altı. O takımda 13''ü ilk onbirde olmak üzere 26 maçta oynamış. Gol umudu olarak alınıp da kaç gol atmış biliyor musunuz? 1! Yazıyla da yazayım; "Bir!" takım da küme düşmüş tabi. Bu sezon 2. Lig''de oynayacaklar.

Diğer santrfor Joshua King. Adı havalı. Kovboy ismi gibi. Santrfor o da. 30 yaşında. Bu yaşına kadar bir türlü patlama yapamamış. Geçen sezon Watford''da 33 maçta oynamış. Peki kaç gol atmış? 5! Yazıyla sadece beş! E santrforun bu kadar gol atarsa ne olur? Watford''a da olan olmuş zaten, küme düşmüş.

Yani aldığın 2 santrforun geçen sezon toplam golü 6!

Bir de birden bire ortaya çıkan Willian Arao var. 30 yaşında. Orta saha oyuncusu. Bu yaşına kadar kimse keşfedememiş olmalı ki; 7 yıldır Flamengo''da kalmış. Brezilyalı geçen sezon 35 maçta 5 gol atarken kaç asist yapmış peki bir orta saha oyuncusu olarak; 0!

Ben anlayamadım bu transferlerin yapılış nedenini.

Yabancı alacaksan eğer elindekilerden daha iyisini alacaksın. Bu santrforlar Serdar Dursun''dan iyi mi yani? Yoksa yeni Berishalar mı geldi?

Yazarın Diğer Yazıları