Galatasaray'da dönen dolaplar

Galatasaray'da dönen dolaplar

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Tarih 12 Hazirandı. Daha bir ay bile olmadı Galatasaray Kulübü''nde Dursun Özbek ve ekibi iş başına geleli. Eşref Hamamcıoğlu''nu sadece 135 oy farkla geçti.

Bu kıl payı galibiyette elbette ki Dursun Özbek''le birleşen Metin Öztürk''ün büyük payı vardı. Cemal Özgörkey gibi ağır bir topun listede olmasının da elbette.

Seçimden sonra Hamamcıoğlu da bundan sonra Galatasaray''ın başarısı için yönetimin arkasında olacağını söyledi ve desteğini açıkladı. Bunda amaç birlik ve beraberlik görüntüsü vermek ve Galatasaray''ı başarıya ulaştırmaktı amaç elbette.

İşte bu sırada Galatasaray Sportif AŞ''ye bir isim atandı: Erden Timur.

"Atandı" dediğim için çoğunuz şaşırdınız değil mi? Evet; seçimle gelmedi Erden Timur; atandı!  Görevi iş adamı olarak gerçekleştirdiği başarıyı Galatasaray Sportif AŞ''de de tekrarlamaktı. 

Ancak günler günleri kovalarken işin rengi değişti.

Erden Timur, atanmasını bir kenara bırakın; seçilmişlerin önüne geçmeye başladı.

Bir de hedefi var; ille de Arda Turan''ı kulüpten içeri sokmak! Geçen yıllarda basketbol maçlarını birlikte izledikleri ve samimiyet kurdukları Arda Turan''ın isteğini ille de yerine getirmek.

İlk olarak Dursun Özbek''in karşısına çıktı. Arda Turan''ın sportif direktör olması gerektiğini ve bunu istediğini söyledi. Özbek reddetti. 

Reddetti de bitti mi? Bitmedi. Bu kez de Arda Turan''ı Okan Buruk''un yardımcısı yapmak için sıvadı kollarını. Şimdi bunun için çalışıyor. Zaten Arda Turan da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda bunu yani teklif aldığını çıtlatmadı mı? Teklifi Galatasaray''dan mı aldı; hayır! Kimden aldı; Erden Timur''dan. Peki Erden Timur yönetici mi? Hayır. Görevi ne; Galatasaray''ın çalışanı.

Peki bunu Okan Buruk kabul edecek mi? Okan Buruk''un teknik kadroda kendi ekibi yok mu? Çift başlılık ister mi? Kol kırılır yen içinde kalır! Arda Turan olursa kol kırılıp, yen içinde kalacak mı? Okan Turan, Ali Sami Yen''de sahaya çıktığında arkasındaki bir ismin kulübede kendisinden öne çıkmak istemesini kabul edebilir mi? Arda Turan oynayamadığı zamanlarda kulübede teknik adamlık rollerine soyunmadı mı? Bir de Fatih Terim''le olan yakınlığı var tabi! Kötü niyetle olmasa da içerde olup biten her şeyi sohbet ortamında da olsa anlatmaz mı?

İşte Okan Buruk''u bekleyen tehlike budur.

Daha önce yazmıştım; bir daha hatırlatayım: Okan Buruk''u kim koruyacak Galatasaray''da?

Güçsüz olursa, bir de istemediği yardımcılar atanırsa yanına kolu kanadı kırılır, zayıf düşer, yerine oynayan (!) birilerine yol açılır. Bunun da zararı Galatasaray''a yazılır.

Bir de İspanyol yardımcı atmak istiyorlarmış içeriye. Niye? Rahat bırakın adamı yahu; işini yapsın! Yok İspanyol girsin, yok Arda da gelsin. Nedir bu; çocuk oyuncağı mı? Fatih Terim''e yapabilir miydiniz bunu? 

Sadece bu değil Galatasaray''daki kriz.

Bir de Erden Timur''un tek adam rolü oynayıp, "Bu kulüpte artık her şey benden sorulur" havasından rahatsız olanlar var. Daha dün. Atanmış Sportif AŞ yöneticisi, seçilmiş başkan ve yöneticilerin haberi bile olmadan gazetecileri toplayıp kahvaltı daveti vermiş. Ve orada transfer çalışmalarından söz etmiş. "Onu alacağız, bu pahalı, öteki şöyle, beriki böyle" gibi.

Sahiden öyle mi?

Ne diyor bu duruma seçilmiş yöneticiler. Başkanın seçilmesinde önemli rol oynayan Metin Öztürk, Cemal Özgörkey gibi ağır topların haberi var mı ki bu anlattıklarından? 

Bir de Abdülkerim Bardakçı transferi. Bu transferi kim yaptı? O kadar parayı kim saçtı? Takımın en önemli yıldızı Kerem yıllık 9 milyon liraya oynarken, başarılı olup olmayacağı meçhul bir adama yıllık 19 milyon lirayı kim saydı? Okan Buruk''un bundan haberi var mıydı? Galatasaray futbol takımının içindeki denge sarsılmayacak mı?

Sonuçta Galatasaray''da enteresan dolaplar dönüyor.

Atanmış seçilmişlerin önüne çıkmak istiyor. "Başkan benim aslında" diye bir ilan vermediği kaldı.

Takımın iç işlerine karışması ayrı bir tehlike.

Daha başkanlığa gelmesi bir ay bile geçmemişken olayların bu hale gelmesi Dursun Özbek için büyük handikap.

Hani el örgüsü kazak bir yerinden sökülmeye başladığında önünü alamazsan sonuna kadar gider ya o. Bu da onun gibi. Kazak uçtan sökülmeye başladı, söküğü tutmak Dursun Özbek''in elinde. Tabi yönetiminin de. Dursun Özbek''te özellikle de.

Ya tutacaklar, ya bırakacaklar!

Ya iş başına getirdikleri adamları koruyacaklar, ya da olanlara göz yumacaklar!  

Yani ya Galatasaray... Ya Krizsaray!

Ortası yok bunun.

Daha yolun başında yaptın yaptın. Yoksa geçmiş olsun.

Yazarın Diğer Yazıları