Seferovic'i bırak Gomis'e bak

Seferovic'i bırak Gomis'e bak

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Öyle başladı maça. Defansa çekilmedi. Tam tersi; önde bastı. Nelsson ve Abdülkerim Bardakçı''yı hataya zorladı. Bekler de onlara yardımcı olamayınca Galatasaray bir türlü planlı bir şekilde ileri çıkamadı.

Şimdi; eğri oturalım doğru konuşalım. Marco''ya alışmış olan Nelsson, Abdülkerim Bardakçı''ya o denli yabancı. İkisi de birbirinin ne yapacağını bilmiyor. İkisi de hatalı pas vermekte sanırım dünya rekoru kırdı ilk 45 dakikada. Kanatlara topu atacağız diye o kadar hatalı pas yaptılar ki saya saya yoruldum; 20''de bıraktım. Yardımcı hakem taç bayrağını kaldıra kaldıra bitap düştü. 

Ümraniyespor taktiğini ilk yarıda tıkır tıkır işletti. Peki Galatasaray gol pozisyonu bulmadı mı? Buldu. O da Ümraniye defansının hatalı geri pasından Seferovic''le. Ama enteresandır Seferovic bomboş durumda kaleye vurmak yerine Emre Akbaba''ya pas vermek istedi. Kötü de verince top auta gitti.

Ümraniyespor ise planlı bir atakla pozisyon buldu, yakalayamadı.

Dikkatimi çeken bir başka konu da... Seferovic''in arkasında oynayan Kerem, Emre ve Yunus. Sanki Seferovic yokmuş gibi oynadılar. Topu ayağına alan biraz kaleye yaklaşınca vurmayı düşündü. Ceza alanı içindeki Seferovic''i gören yoktu. Adam boşuna ceza alanına deparlar attı, boş koşu yapa yapa yoruldu, bir top bile alamadı.

Orta sahası da etkisiz kaldı Galatasaray''ın. Sonuçta ilk yarı Ümraniyespor''un istediği gibi bitti.

İkinci yarıya Galatasaray Emre Akbaba''nın yerine Mertens''i alarak başladı. Bu da etkisini gösterdi. 50. dakikada Kerem ilk kez Seferovic''e pas attı. Ceza alanı içinde bomboş durumdaki Seferovic''in vuruşunda top direkten döndü. İstese yapamazdı bunu, golü atması daha kolaydı. Top tekrar önüne düştü, bu kez de dışarı yolladı. Galatasaray baskıyı kurmuştu artık; 50. dakikada Boey''in nefis şutunu Serkan''ın aynı güzellikte kurtarması maçın önemli anlarındandı.

55. dakikada Galatasaray penaltı bekledi. Ancak Ali Şansalan VAR''la konuştuktan sonra vermedi. Çünkü top Ümraniyespor kaptanı Glumac''ın kapalı olan koluna çarpmıştı, penaltı olmadığı kararına varıldı.

Recep Uçar takımının ilk yarıdaki oyunundan uzaklaştığını ve baskı yediğini görünce peş peşe oyuncu değişikliklerine gitti. Okan Buruk da 65. dakikada Kerem''i dışarı aldı, Emre Kılınç''ı soktu. Bu sezon düşüş içinde Kerem. Bunun nedenini defalarca kez yazdım, bir daha yazmayacağım. Galatasaray bu çocuğu göz göre göre kaybediyor. Sadece bunu vurgulamakla yetineceğim şimdilik.

Geçen haftaki Giresunspor maçında yaptığı hatayla takımının yenilmesine neden olan Abdülkerim yine inanılmaz bir hata yaptı, ayağındaki topu kaptırdı. Sonuçta Ümraniyesporlu Geroldo topu filelere yolladı ama ofsayttaydı. Abdülkerim''i ofsayt kurtardı. Hemen peşinden Galatasaray atağında Mertens''in kafa vuruşunu Serkan uçarak kornere çelmeyi başardı.

Galatasaray gol için bastırdıkça Ümraniyespor da kontratakla sonuç arıyordu artık. 79. dakikada Okan Buruk son çare olarak Seferovic''in yerine Gomis''i aldı oyuna. O Gomis de 86. dakikada attığı nefis golle "Bu takımda Seferoviç ilk onbirde oynarken ben yedek kalamam" dedi adeta. Adam haklı; Seferovic''ten çok farklı.

Sonuçta Galatasaray kazandı ama... Soru işaretleri var hala. Galatasaray''ın ne kadar flaş transferleri olursa olsun daha takım olamadığı ortada. Bunun da nedeni;

1-Bu transferlerin transfer sihirbazı (!) yöneticiler tarafından çok geç yapılması,
2-Takım içinde ücret dengelerinde uçurum olması.

İşte bu nedenle ben Galatasaray''ın istenen düzeyde olmamasının nedenini Okan hocaya bağlamıyorum asla. Sorumluyu yukarıdaki 2 maddeye bakarak siz bulun. Ama bu haliyle maç kazanabiliyorsa yine de... Bu Galatasaray''dan umutlu olun.

Son bir not: Mertens''in kondisyon açısından ilk onbirde oynayacak hale geldiğinde Galatasaray çok daha farklı olacak; bu da ortada.

Yazarın Diğer Yazıları