Kerem Aktürkoğlu'nu böyle kaybedecekler

Kerem Aktürkoğlu'nu böyle kaybedecekler

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Nedir bu gerçek derseniz; baştan söyleyeyim. Gerçek, Galatasaray''ın yönetilememesi.

Şu anda ne plan var, ne program. Tam bir saldım çayıra mevlam kayıra havası.

Ortada öne çıkmaya çalışan bir atanmış yönetici var; kendi reklamının peşinde. Avrupa''da ona buna transfer teklifi yapıp, duruyor. Bir başkan var sesi soluğu çıkmıyor. Bir de başkanın seçilmesinde önemli rol oynayan, ama olup bitenleri şaşkınlık içinde izleyen ağır toplar var. 

Transferin bir politikası olur değil mi? Yok.

Kerem''den başlayayım. Bunu önce bir örnekle açıklamaya çalışayım. Bir iş yerinde çalışıyorsunuz. Çok da başarılısınız. Hatta çalıştığınız yerin en iyisi sizsiniz. Bir gün iş yerinin genel müdürü bir eleman daha alıyor. Sonra bir tane daha. Ama bu yeni alınan elemanlar sizin 3 hatta 4 katı maaşınızı kazanıyor. Ne yaparsınız? İşinizi yine aynı şekilde yapmaya devam edebilir misiniz? Aldırmıyor gözükseniz de içinizden bir şeyler koptuğunu hissetmez misiniz? Yaptığınız işe aynı şekilde motive olabilir misiniz? Sinirleriniz bozulmaz mı? Ruhen yıpranmaz mısınız?

Kerem''in durumu da aynen böyle işte.  Geçen sezonun yıldızı kimdi? Kerem Aktürkoğlu. Şu anda Galatasaray''ın en kaliteli futbolcusu olarak da o gösteriliyor. Peki ne kazanıyor yılda? 9 milyon lira.

Buna karşılık Konyaspor''dan aldığın Kerem''in yanında esamesi bile okunamayacak olan Abdülkerim Bardakçı''ya ne veriyorsun? 20 milyon lira.

Peki Kerem''le ileride birlikte oynayacak olan Sergio Oliveira''ya ne vereceksin? Yılda 3 milyon euro. Yani yaklaşık 53 milyon lira. 

Ondan sonra 9 milyon lira verdiğinle 53 milyon lira verdiğinden aynı verimi bekleyeceksin.

Kerem efendi çocuk. Görünürde bunu dert etmez. Ama insanoğlu bu. Gönlünden geçene de söz dinletemez. Kerem''in içinde bulunduğu durum budur işte şu anda. Peki bunu düzeltecek yönetim ya da profesyonel elemanlar nerede? Yok!

Garip şeyler oluyor çünkü Galatasaray''da. Teknik direktör alıyorsun, etrafını enteresan adamlarla kuşatıyorsun. Futbol direktörü atıyorsun, onun da yanına ilgisiz adamlar koyuyor, adamın ekibiyle çalışmasına izin vermiyorsun. Dışarıdan zorlamalar da var; çalışanların kasıtlı olarak rahatsız edilmesine göz yumuyor, hatta fırsat veriyorsun. Ondan sonra antrenmanda kavga çıkıyor; müdahale edecek ''abi'' arıyorsun!

Galatasaray''da görüntü bu. Böyle giderse kaybedecekler Kerem''i. "Giderse gitsin" diyemezsin. Bazı futbolcular takımın ruhudur. Kerem giderse Avrupa''dan dünya yıldızı da gelse ne fark eder. Takımın ruhu kaybolduktan sonra.

Yazarın Diğer Yazıları