Erzurumspor Ankaragücü maçında yaşanan rezillikler

Erzurumspor Ankaragücü maçında yaşanan rezillikler

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Daha 20 yaşında bile değildim. Ankaragücü, Türkiye Kupası''nı kazanırken, o müthiş kadrosunu bilenlerdendim. Kaleci Sarı Adil''i mesela. Golcüsü Hurubesch Mehmet''i. Ya da Maradona Sadık''ı. Nazmi''yi, Cüneyt''i, İrfan''ı. Hepsi birer yıldızdı.

Ne oldu sonra... Ankaragücü bir gün ligde de şampiyon olurken ne oldu? O koca Ankaragücü, işbilmez yöneticilerin elinde oyuncak oldu ve hiç haketmediği yerlerde kendini buldu.

Erzurumspor da koca bir kentin takımı. Onlar da kök söktürdüler rakiplerine ama onlar da aynı nedenlerle Süper Lig''den düştüler.

Şimdi mazisini arıyor iki takım da. TFF Birinci Lig''de haftaya lider giren Ankaragücü 52 puanla liderdi, Erzurumspor ise 44 puanla 3. sırada. Süper Lig''e çıkma mücadelesi veriyorlar.

İşte bu duygularla başladım maçı izlemeye.

Erzurumspor kendi sahasında oynamanın verdiği avantajı kullanmak için Ankaragücü karşısında baskı kurmaya çalıştı. Tamam maç daha çok Ankaragücü yarı sahasında oynanıyordu ama Ankaragücü de buna izin veriyor, ani ataklarla da etkili olmaya çalışıyordu.

Ankaragücü bu düzende pozisyon da bulmaya başladı. 21. dakikada da golü attı. Kornerden Erdem''in ceza alanına gönderdiği topta Erzurumspor defansı ön direkte toplanınca arkada bomboş kalan Yusuf Abdioğlu nefis bir kafa şutuyla fileleri havalandırdı: 0-1.

29''da ise yine ani gelişen bir Ankaragücü atağında futbolundan çok sakalıyla dikkat çeken Erzurumsporlu Aykut''un Murat Uçar''ı düşürmesine de hakem Tugay Kaan Numanoğlu seyirci kaldı. Oysa bu tartışmasız penaltıydı.

Sonra yine Erzurumspor baskı kurmaya çalıştı. 40. dakikada da inanılmaz bir fırsatı Süleyman''la kullanamadı. Daha doğrusu Akın Alkan kurtardı. Peşinden bir şut daha, bu kez defans çıkardı.

İlk yarıdan akılda kalanlar bunlardı. Bir de Erzurumspor''un daha ilk dakikalarda sakatlıklar nedeniyle 2 oyuncu değişikliği yapması elbette ki şanssızlıktı.

İkinci yarıya gelince...

Yücel İldiz, ilk yarının en sinirli oyuncusu Emircan''ın yerine Malle''yi alarak girdi ikinci yarıya. Ankaragücü ise değişiklik yapmadan başladı. Mustafa Dalcı oyunun gidişinden memnun olmalıydı.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte yine ilk yarıdaki görüntü geldi sahaya. Erzurumspor baskılıydı, Ankaragücü kendi alanındaydı.

Erzurumspor baskılıydı ama çabuk oynamakla telaşlı oynamayı birbirine karıştırıyor, futbolcuları acele edelim derken özellikle ceza alanına girdiklerinde elleri ayakları birbirine dolaşıyordu.

Ankaragücü savunması ise daha çok sağdan ve soldan yapılan uzun ataklarda topu başarıyla uzaklaştırıyor, çok pas yaparak ileride çoğalmaya çalışıyorlardı.
Bir de gergindiler çok Erzurumsporlular. Olur olmaz yerlerde faul yaptılar, kolay kart gördüler.

Hele Mücahit. 71. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla atılması işten bile değildi. O görmedi ama 74. dakikada Ankaragücü''nden Yasin gördü ikinci sarı kartı ve Ankaragücü 10 kişi kaldı.

Oysa bu sarı kartsa Mücahit''inkinin de öyle olması gerekirdi. Maçta gerginliği artıran hakemin kararları da oldu. Tribünler de sinirlendi, ortam gerim gerim gerildi. Artık sahada bir ölüm kalım maçı oynanıyordu sanki. Yücel İldiz tüm hücumcuları aldı oyuna ve maç döndü tek kale bir oyuna. Ankaragücü de 79''da 2 değişiklik birden yaptı.

En enteresan an ise Ankaragücü''nden Erdem sakatlık geçirirken ceza alanı içinde 82''de, topun taca çıkmasına rağmen hakemin oyunu devam ettirmesi, Erzurumspor''un da devam edip, pozisyon bulmasıydı. Gerçi gol olmadı ama oyunu devam ettiren hakem bir kez daha Ankaragücü cephesinin tepkisini topladı.
84''te sakatlanan Murat Uçar çıktı oyundan. Ankaragücü''nün en iyilerindendi. Yerini savunma oyuncusu Pinto''ya bıraktı.

Sonuçta daha planlı olan Ankaragücü kazandı. Hem de yaklaşık 30 dakika 10 kişi oynamasına rağmen. Ankaragücü, gerçek yeri olan Süper Lig''e daha yakın şimdi. Erzurumspor için ise her şey bitmedi. İlk 2''ye giremese de play off var daha. Çıkabilir; bu kapasitesi var çünkü. Ancak şu taraftarlarına bir şeyler söylemeli.

Ellerine ne geçerse sahaya atmaları iş mi? Kulüp ceza alırsa bu sizi sevindirecek mi?

Her şey bir kenara... Futbola yakışmayan olaylar da izledik Erzurum''da.

1-Hakem Tugay Kaan Numanoğulları''nın saçma sapan kararları. Standardı olmayan uygulamaları. Böylesine kritik bir maçta ne işi vardı? Ankaragücü bunda olumsuzluğuna rağmen ilk kez onunla maç kazandı.

2-Tribünlerden zaman zaman sahaya yağan yabancı maddeler. Hele de kendilerini sakinleştirmeye çalışan futbolcularına da yağdırmaları, yazık. Koltukları da kırıp sahaya attılar. Böyle rezalet olur mu? Taraftarlık bu mu? Erzurumspor çıksa da Süper Lig''e sizin gibilerin orada yeri yok. Sizin gibilerin hiçbir ligde işi yok.

Defolun futboldan. Oyun bu yüzden uzun süre durdu. Maç bittiğinde kronometre 103. dakikayı gösteriyordu.  Bir de protokol tribününde Ankaragücü yöneticilerinin üzerine yürüyüp, kavga çıkarmaya çalışanlar.

Olmadı, bunlar hiç olmadı. Hele de hakem... Acaba ne yapmaya çalıştı?

Yazarın Diğer Yazıları