Hatayspor-Antalyaspor maçında dengeyi bozan detay

Hatayspor-Antalyaspor maçında dengeyi bozan detay

Antalyaspor ligde sıkıntılı. 8 maçtır kazanamıyor, tehlike sınırında dolaşıyor. Hatayspor ise ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım. Farklı kazanabilir de, farklı yenilebilir de. Öyle bir görüntü çiziyor.

Onun için önceden sonucunu kestirmenin güç olduğu bir maçtı. Her an her şey olabilirdi. Çünkü bu kupa maçıydı, yenilen elenecekti. O nedenle temkinli başladılar oyuna. Hatayspor sanki biraz daha etkili gibiydi, Antalyaspor ise savunma güvenliğini ön planda tutuyor görüntüdeydi.

Hatayspor''un ilk dakikalardaki atakları heyecan yarattı. Hele de 14. dakikada peş peşe 3 gol pozisyonuna girmeleri vardı ki; tribünler hop oturup hop kalktı!
Sonra da oyun ortada geçmeye başladı. Denge 45+1''de bozuldu.

Hatayspor''un genç defans oyuncusu Fatih Kurucuk, 26. dakikada gördüğü sarıdan sonra bir faul daha yapıp ikinci sarı kartı da görmez mi? Kaldı mı Hatayspor 10 kişi. Hadi bakalım ayıkla pirincin taşını!

Antalyaspor ikinci yarıya "Nasıl olsa rakip eksik" diyerek hızlı başladı. Artık maç daha çok Hatayspor yarı alanında oynanıyordu. Gol arayan Antalyaspor''du, ev sahibinin umudu kontrataklara kalmıştı.

Bu görüntüdeki maçta Antalyaspor''un girdiği pozisyonlarda Hatayspor kalecisi Münir başarılıydı. Hatayspor''un kontrataklarında da futbolcuları son vuruşlarda kaleyi bir türlü tutturamıyorlardı.

80. dakikadan sonra Antalyaspor baskısını daha da artırdı. 83. dakikada da golü attı. Ndao''nun ceza alanında vurduğu topu Münir yine kurtaracaktı ama defansa çarpıp da yanılması kendisinin ve takımının adına şanssızlıktı. 87. dakikada Wright, bir kez daha topu filelere yollayınca iş bitti.

Geçen sezon finalist olmuştu Antalyaspor kupada, bu sezon da devam ediyor yoluna. Hatayspor''un umudu ise kaldı başka bahara.

Sonuç olarak yağmur altında heyecanlı bir mücadeleydi. İki takım da elinden geleni yaptı ama sonuçta tek maçtı bu; biri gülecekti, o da Antalyaspor oldu.

Yazarın Diğer Yazıları