Yayın ihalesinde kulislerden sızdırılan bilgi

Yayın ihalesinde kulislerden sızdırılan bilgi

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Çünkü Beinsports''un teklifi ortadaydı: 2 milyar 105 milyon lira. Düşük olduğu ortada. Üstelik teminat mektubu da vermeyeceklerini açıkladılar, umursamazca.

Saran''ın da teklifi belliydi: Süper Lig TV kurulacak, bunu isteyen her kanala satacak. 120 milyon dolar garanti para ödenecek, bunun üstüne çıkan miktar da kulüpler arasında pay edilecek. Teminat mektubu da verilecek.

Peki buna rağmen karar neden verilemedi?

Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika gezisindeydi, dönüşüyle birlikte Cumhurbaşkanlığı''nın onayı alınacaktı ve ona göre açıklama yapılacaktı.
Erdoğan, Rusya''nın Ukrayna işgali nedeniyle gezisini yarıda kesti ve döndü. Ama buna ayıracak vakti yoktu ve öncelikle savaşa odaklanmıştı. Üst üste bazı ülkelerin liderleriyle görüştü, hızlı bir trafik içine girdi.

Türkiye Futbol Federasyonu da bunun üzerine kararı bugüne yani 28 Şubat''a bıraktı. Yayın ihalesini kimin alacağının bugün belli olması bekleniyor. Bunun için de gözler Cumhurbaşkanlığı''ndan gelecek onayda. TFF, yayınların aynı şekilde sürmesinden yana. Yani Katarlı Beinsports''ta kalmasını istiyor.

Kulüplerin çoğunluğu ise Saran taraftarı. Yayın gelirlerinin bu şekilde daha yüksek olacağını düşünüyorlar. Ancak Cumhurbaşkanlığı burada son karar verici olacak.

1-Katar''la olan ilişkiler önemli. Sadece Beinsports için değil bu. Katar''dan yatırım bekleniyor. Yayın ihalesini elinde bulunduran bir Katar şirketinin bunu kaybetmesi ilişkilere nasıl etki yapar?

2-Mevcut durumda kulüplerin menfaati kadar futbol izleyicisinin de menfaati önemli. Beinsports''a çıkmama garantisi vererek bir yıllık, hatta iki yıllık abone olanlar var. Düşünebiliyor musunuz yayınların Beinsports''tan çıkmasını. Onlar ne olacak? Onlar dediğim sayı milyonu aşıyor. Bunda insan mağdur olup, mahkemeye mi koşacak?

Sadece para değil konu. Bunlar da var. Bakalım ne olacak?

Yazarın Diğer Yazıları