Gabriel Ruhi Tuna kimdir? Neden öldü?

Gabriel Ruhi Tuna kimdir? Neden öldü?
Heykeltıraş ve ressam olan ve daha öncesinden kendisine pankreas kanseri teşhisi konan Türk dünyasının ünlü sanatçılarından Gabriel Ruhi Tuna hayatını kaybetti. Peki, Gabriel Ruhi Tuna kimdir?

Gabriel Ruhi Tuna kimdir? Neden öldü?

Türk dünyasının nadide sanatçıları arasında yer alan heykeltıraş ve ressam, Gabriel Ruhi Tuna hayatını kaybetti. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından daha önceden sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Türk dünyası sanatçısı olan Ruhi Tuna''ya dördüncü evre pankreas teşhisi konulduğunu duyurmuştu.

Gabriel Ruhi Tuna Kimdir?

Centennial College, York Üniversitesi ve Ryerson Üniversitesi’nden mezun olan Ruhi Tuna, 1999 senesinde İran-Tebriz’den Türkiye’ye geldikten sonra Prof. Dr. Turan Yazgan tarafından Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nda heykeltraş olarak görevlendirildi.

Başta Atatürk olmak üzere Ziya Gökalp, Mehmet Akif, Aşık Veysel, Orhan Şaik Gökyay, Nihal Atsız, Dede Korkut, Köroğlu gibi onlarca Türk büyüğünün büst ve heykellerini Türkiye’ye kazandıran Tuna, 2006’da Türkiye’de vatandaşlık alamadığı için Türkiye’de tanışıp evlendiği Rimma Muhitova ile Kanada’ya gitti.

Ruhi Tuna Neden Öldü?

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından daha önceden yapılan açıklamada Ruhi Tuna’ya dördüncü evre pankreas teşhisi konulduğu söylenmişti.