Fatih Terim’in yeni prensleri sınıfı geçti

Fatih Terim’in yeni prensleri sınıfı geçti
Fatih Terim’in yeni prensleri sınıfı geçti

A Milli Futbol Takımı hazırlık maçında Kuzey İrlanda’yı Adana’da 1-0 mağlup ederken, İmparator’un ilk kez form

A Milli Futbol Takımı hazırlık maçında Kuzey İrlanda’yı Adana’da 1-0 mağlup ederken, İmparator’un ilk kez forma şansı verdiği Adem Büyük, Salih Uçan, Tarık Çamdal ve İshak Doğan göze girdiler. Uzun yıllar sonra milli olan tecrübeli Bilal Kısa takımın iyilerindendi

 

Türk Milli Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamındaki ilk hazırlık maçında Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanan karşılaşmada Kuzey İrlanda’yı Mevlüt’ün golüyle 1-0 yenerken, teknik direktör Fatih Terim’in şans tanıdığı yeni oyuncular Bilal Kısa, Adem Büyük, Salih Uçan, Tarık Çamdal ve İshak Doğan sergiledikleri başarılı performansla gelecek için umut verdiler. 6 yıl sonra Milli Takım’a yeniden çağrılan Bilal Kısa takımın en iyileri arasındaydı. İlk golde nefis bir asist yapan 30 yaşındaki futbolcu, “Bir futbolcu için en önemli şey Milli Takım’da oynamaktır. Bana bu şansı yeniden veren Sayın Fatih Terim’e teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki 2016’da Fransa’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde edeceğiz. Bunun için herkesin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 


Gençlere tam not
Fatih Terim’in ilk 11’de yer verdiği Kasımpaşalı Adem Büyük maçın başında biraz heyecanlı olmasına rağmen daha sonra oyuna ısındı ve yaptığı şık hareketlerle “Ben bu takımda oynarım” mesajı verdi. Milli Takım’ın en genç oyuncusu olan Fenerbahçeli Salih Uçan da ilk kez A Milli Takım’da oynamanın sevinç ve coşkusunu yaşadığını belirterek “Çok heyecanlandım. Bu formayı uzun yıllar sırtımdan çıkarmak istemiyorum. İnşallah Allah beni utandırmaz. 2016’da Fransa’da olmak istiyoruz” diye konuştu. Fatih Terim’in 0-0 berabere sonuçlanan Eskişehirspor-Galatasaray maçındaki performansı ile dikkatini çeken Tarık Çamdal, vasat bir oyun sergilemesine rağmen kumaşının kaliteli olduğunu gösterdi. Uzatmalarla beraber sadece 4 dakika forma giyen İshak Doğan ise geceyi tek kelimeyle özetledi: “Harikaydı...”