Böyle maç görülmedi. Biz ne izledik

Böyle maç görülmedi. Biz ne izledik

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Galatasaray maça sürpriz bir onbirle başladı. Sürpriz Gomis''in yerine Mostafa Mohamed''in oynamasından değildi. Sürpriz Omar''ın bir yıl sonra ilk onbirde yer alması bir de orta sahanın kurgusundaydı.
Buna rağmen Galatasaray daha ilk atağında golü kazandı. Kalesinde Halil Akbunar''la gördüğü tehlikenin hemen ardından 3. dakikada duran toptan yapılan ortada Mohamed''in kafayla indirdiği topu önünde bulan Nelsson''un vuruşuyla öne geçti.
Bundan sonra ne yapması lazımdı; ya orta sahada oyuna hakim olmalıydı, ya da kontrataklarla gol aramalıydı. Ancak ne orta sahada oyuna hakim olabildi, ne de kontratak yapabildi. Çünkü kadrosu buna elverişli değildi. İlk 45 dakikada Halil Dervişoğlu''nun sadece 3 kez pas verdiğini söylesem şaşırır mısınız? Bu nedenle Göztepe belki de bu sezon oyuna en hakim maçını çıkardı. Omar''ın olduğu taraf adeta otobana döndü. Sonra Ömer''in olduğu taraf da. O kadar atak yaptılar, o kadar pozisyon yakaladılar ki; ben saymaktan yoruldum. Dakika 45 olduğunda topa sahip olma oranı yüzde 69''a yüzde 31 Göztepe lehineydi; düşünün artık.
Buna rağmen 32. dakikada Kerem''e faul yapan Arslanagiç ikinci sarıyı görebilirdi. Hakem göstermedi.
Göztepe''nin atakları golü getirecekti, penaltıdan getirdi. İlk yarının uzatmalarında zincirleme hatada Ömer Bayram topu kaptırdı, ortada Taylan acemice kolu açık bir şekilde topa müdahele edince penaltı oldu. Ndiaye de ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.
İkinci yarıya Torrent''in değişiklik yapmayan başlaması şaşırtıcıydı. Başka değişen bir şey de yoktu. Yine Göztepe bastırmaya başladı. Golü de ilk yarının ilk dakikalarında atabilirdi, Pena olmasaydı.
Galatasaray bu görüntüde pozisyon ancak rakibin büyük hatasından ya da şanstan bulabilirdi. Kaleci İrfan Can''ın hatasından buldu da. Halil yararlanamadı.
Torrent değişiklikleri 61''de yaptı. Halil''in yerine Cicaldau, Pulgar''ın yerine de Berkan girdi. Bunlar Galatasaray''ın oyununu değiştirebilecek hamleler değildi. Olmadı da. 65. dakikada bu kez ceza alanı içinde Ömer Taylanlık yapmaz mı? Gerçi hakem ilk anda görmedi ama VAR''ın uyarısından sonra pozisyonu izledi ve penaltıyı verdi. Ndiaye de topu yine Pena''yı ters köşe yapıp filelere gönderdi: 2-1.
Golden sonra ne beklenirdi. Torrent''in hemen şok değişiklikler yapıp, hücuma yönelik oyunculara daha fazla yer vermesi değil mi? Tam tersi. Bunu Göztepe yaptı. Orta sahasını Aytaç''ı alıp biraz daha güçlendirmeyi hedefledi, gol bölgesine de Jahovic''i gönderdi.
73. dakikaya kadar Babel''e sabretme direncini gösteren Torrent, bu dakikada pes etti ve yerine Emre Kılınç''ı soktu. Gomis''i de aldı oyuna da bu kez Mohamed''i çıkardı. Sanki çift santrfor oynamak yasakmış gibi! Üstelik de mağlupken.
Buna rağmen VAR''dan bir penaltı da Galatasaray kazandı. Yapılan ortada hava topunda Arslanagiç''in koluyla temas eden top VAR incelemesi sonrası penaltıya dönüştü. Gomis topun başına geldiğinde dakika 87''ydi. Topu filelere göndererek, dönüşünde ilk golü attı: 2-2.
Uzatma dakikalarında Gomis''in şutunda top Arslanagiç''ten döndü. Hakem önce penaltı verip, Arslanagiç''i ikinci sarıdan attı ama sonra VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyince topun Arslanagiç''in omzundan döndüğünü saptadı. Penaltıyı da iptal etti, sarı kartı da.
Uzatmaların son anlarında bu kez Emre Kılınç''ın ayağına basıldığı gerekçesiyle VAR''dan penaltı gösterdi. Gomis de bir kez daha ağları havalandırdı: 2-3.  
Galatasaray böylece haftalar sonra ilk kez kazandı. Torent''in de ilk galibiyeti bu.
Sonuçtan bağımsız olarak yazıyorum. Bu maç şunu gösterdi ki bu Torrent''ten bir şey olmaz. Uzatmalarda peş peşe pozisyon yakalaması 90 dakikayı çöpe attığını gösterir. Çünkü çıkardığı onbir yanlıştı, değişiklikleri de çok geç yaptı.  
Böyle giderse kendisiyle birlikte Burak Elmas''ı da götürür. Benden söylemesi. Torrent''ten çok daha iyi bizim hocalarımız var. Ya da Galatasaray hocasız olsa ne fark eder?

 

Yazarın Diğer Yazıları