Galatasaray'a Avrupa şoku!

Galatasaray'a Avrupa şoku!
Galatasaray tur ümitlerini zora soktu. Sarı kırmızılılar, son 32 turu ilk maçında Benfica’ya 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray tur ümitlerini zora soktu. Sarı kırmızılılar, son 32 turu ilk maçında Benfica’ya 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda şok bir skor aldı. Sarı kırmızılılar, kendi evinde Benfica’ya 2-1 mağlup oldu ve turu geçmeye zora soktu

Sarı Kırmızılı ekip maça taraftarının yoğun desteği ile başladı ama baskıyı kuran taraf Benfica oldu. Luyindama'dan topu çalan Seferovic, sol kanatta hareketlenip ortasını yapmak istedi. Savunmadan seken top kornere çıktı.

Galatasaray Benfica baskısını atlattıktan sonra ilk organize atağını 7. dakikada gerçekleştirdi. Belhanda'nın sol kanattan ceza sahası içine doğru kullandığı serbest vuruşta kaleci Vlachodimos topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Seken topu Onyekuru tamamamak istedi. Ama vuruşu çerçeveyi bulmadı.

9. dakikada sol kanada hızlı gönderilen topa Nagatomo hareketlendi. Yetişip ortasını da yaptı. Ama top kaleci Vlachodimos'da kaldı. Galatasaray'da yapılanh ortalar Benfica ceza sahasında tehlike yarattı bu dakikaya kadar.

Temsilcimiz Galatasaray'ın orta sahada çıkarken yaptıkları top kaybı atak olarak geri döndü. 12. dakikada Ceza sahasına doğru sokulan Felix, sol çaprazdan yerden şutunu çekti. Top kaleci Muslera'da kaldı. Bu pozisyonun ardından bu kez hızlı gelişen Benfica atağında Cervi, sol çaprazdan yerden bir vuruş yaptı. Top kaleye paralel gitti.

Mücadelede dakikalar 14'ü gösterdiğinde Nagatomo'nun sol kanattan yaptğı ortada Ruben Dias, topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Seken topla nyekuru ceza sahasına sokuldu. Şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top savunmadan sekti.

Önce 18. dakikada Galatasaray'da Fernando'nun vuruşunda kaleci gole izin vermedi. 20. dakikada bu kez Onyekuru oldukça net bir pozisyondan faydalanamadı. Sağ kanattan Linnes'in yerden ortasında Diagne ön direkte topa dokunmadı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Onyekuru'nun vuruşunda top savunmadan sekip kornere gitti.

Mücadelenin 26. dakikasında Galatasaray'da Marcao kendi ceza sahasında elle oynaması nedeniyle hakem Marzano penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Salvio, Benfica'yı 28. dakikada 1-0 öne geçirdi.


31. dakikada sol kanattan Felix, savunmanın arkasına sarkmak istedi. Luyindama vücuduna kullanarak rakibinin topla buluşmasına izin vermedi. Top auta çıktı.

37'de Hızlı gelişen Galatasaray atağında sol kanattan yapılan ortada arka direkte topla buluşan Feghouli'nin vuruşu kaleye paralel gitti.

Maçta dakikalar 43'ü gösterdiğinde Onyekuru, rakibinden çaldığı topla sol kanatta ilerleyip yerden orta yapmak istedi. Rakipten seken top kornere gitti. Bu atağın hemen ardından sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci boşa çıktı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Benfica savunması topu uzaklaştırdı.

Mücadelenin ilk yarısı Benfica'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

54. dakikada Luyindama skorda eşitliği sağladı. Sol kanattan Nagatomo'nun ortasında arka direkte çok iyi yükselen Luyindama kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi. Temsilcimiz maçta dengeyi bu golle sağladı. Galatasaray taraftarı gol sonrası desteklerini arttırdı.

Maçın 64. dakikasında Benfica, Seferovic'in golü ile yeniden 2-1 öne geçti. Sağ kanattan savunma arkasına atılan derin topa harketlenen Seferovic, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-12lik mağlubiyet ile ayrıldı