Galatasaray'ın bu halde olmasının nedeni

Galatasaray'ın bu halde olmasının nedeni

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Kimse kusura bakmasın. Açık açık söyleyeceğim. Arkadaş bu Yunus Akgün''ü Adana Demirspor''a kiralık verip de Morutan ve Cicaldau''yu kim aldı? Bunu hangi akıl yaptı? Galatasaray''ın kadrosuna baktığımızda öyle yanlış bir kadro planlaması yapılmış ki; bu takımın bu halde olmasının nedeni aslında bu.

Galatasaray camiasının önemli isimlerinden, hocaların hocası rahmetli Coşkun Özarı derdi ki hep; "İyi futbol iyi futbolcularla oynanır!" Bu futbolcularla süper bir Galatasaray beklemek hayal değil de nedir? Galatasaray''a çapsız oyuncuları kim doldurdu kardeşim? 

Maça baktığımızda iştahlı bir Galatasaray gördük sahada. Şut attı, pozisyonlar yakaladı. Bunda Adana Demirspor''un da açık oynamasının, defansında boşluklar vermesinin, hadi bunu da söyleyeyim; hazırlık maçı havasının etkisi vardı. 

İlk yarının en dikkat çeken olayı Berkan''ın sık sık kaleye şut atmasıydı. Bunlardan birinde penaltı oldu zaten. Ama ikinci yarıda kayboldu ortadan. Ama ilk yarıda öyle iki faul yaptı ki; ikisinden de sarı kart görmemesi enteresandı.

Galatasaray, 9. dakikada sezon sonunda takıma dönecek olan Yunus Akgün''ün golüyle yenik duruma düştü. Hemen peşinden Balotelli''nin ceza sahasının dışından çektiği mükemmel şut direkten döndü. Bu belki de kırılma noktası oldu maçın. Eğer 2-0 olsaydı Galatasaray toparlanabilir miydi bu maçta; bilinmez.

28. dakikadaki penaltı Galatasaray''ı maça döndürdü. Berkan Kutlu''nun şutunda top ceza sahasında Samet Akaydın''dan dönerken, hakem Sarper Barış Saka bu futbolcunun meşin yuvarlağa elle müdahale ettiğini belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. 30. dakikada penaltıyı kullanan Gomis, skoru eşitledi: 1-1.

Yalnız ilk yarının son saniyesinde Galatasaray ceza alanında bir pozisyon var. Top Marcao''nun açık kolundan döndü. Penaltı mıydı; tartışılır. En azından VAR''dan bir bakılmalıydı.

İkinci yarının başlamasından 10 dakika sonra Galatasaray, bu kez de kaleci hatasıyla öne geçti. Babel ortaladı, Kerem kafayla vurdu, top kalecinin kollarının arasından kaleye girdi: 2-1.

63''te Kerem Aktürkoğlu''nun çevirdiği topa ayak koyup golü atan Gomis''di: 3-1.

Ve 67. dakikada Balotelli bir kez daha çıktı sahneye. İlk yarıdaki nefis şutu direkten dönen Balotelli, bu kez frikikten denedi şansını. Top döne döne kaleye gitti, Muslera uzandıkça döndü ve köşeden filelerle buluştu: 3-2.

Golden sonra Adana Demirspor üst üste hamlelerde bulundu. Belhanda çıktı oyundan. Zaten yoktu aslında. Çıkarken alkışladı Galatasaray taraftarı onu. Herhalde bir şey yapmadığı içindi. Bu sırada Torrent ise aynı kadroyla devam etmeyi tercih etti.

75. dakikada Babel''in çevirdiği topu Gomis filelere gönderdi. Bir sevindi, bir sevindi ki ... Nedeni 10 gole ulaştığında sözleşmesinin otomatikmen bir yıl daha uzayacak olmasaydı. Ama VAR''dan gelen uyarıyla ofsaytta olduğu ortaya çıktı, sevinci yarım kaldı. Adeta dünyası yıkıldı. Enteresandır, iptale rağmen Galatasaray''ın anonscusu inatla gol diye taraftarları bağırttı, skorbordda da bir süre 4-2 kaldı.

Torrent, maçın son anlarında yaptı değişiklikleri; galibiyeti korumak istedi sanırım. Neticede kartvizitine galibiyet sayısı olarak yazılacak bu; Galatasaray''dan sonra iş ararken önemli olacaktır mutlaka.

Galatasaray berbat geçirdiği bir sezonda kendi seyircisi önündeki son maçtan galibiyetle ayrıldı. Bir teselli olarak kabul edilebilir mi bu? Bilmiyorum. Ama Galatasaraylı taraftarların son kez İstanbul''da sahaya çıkan taraftarları tezahüratı maçın unutulmaz anlarındandı.

Yazarın Diğer Yazıları