Galatasaray’da yeni dönem başlıyor

Galatasaray’da yeni dönem başlıyor
Galatasaray’da ara transfer döneminde iyi teklif alan her oyuncu takımdan ayrılabilir. Sarı kırmızılılarda ilk etapta Serdar Aziz ve Rodrigues’in satışı gündeme geldi.

Serdar Aziz'in gözden çıkartılması ile başlayan sürecin aslında Galatasaray'da yeni bir dönemin başlangıcı olduğu ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı yönetim, ekonomik açıdan tatmin eden her teklifi değerlendirme kararı aldı.

Mevcut kadro için ‘satılmayacak oyuncu yok' kararı ile hareket eden sarı-kırmızılı kurmaylar, gelen tekliflerin menajer aracılığıyla değil resmi olmasını istiyor. Buna uyan her teklifin değerlendirileceği belirtiliyor.

‘Değerini bulan gider' anlayışıyla hareket eden Galatasaray'da böylece vazgeçilmeyecek oyuncu kalmadı. Fatih Terim ve ‘scout' ekibinin listesi çerçevesinde her bölge için alternatifli pek çok oyuncu belirleyen yönetim, olası ayrılıklara da hazırlıksız yakalanmayacak.

Gidecek oyunculardan gelecek para transfer bütçesine dahil edilecek. Geçmişte geri çevrilen teklifler nedeniyle kulübün aleyhine durumlar oluştuğuna inanılıyor. Bu yeni sistemle, ekonomik olarak artıya geçilerek UEFA'ya FFP'deki hassasiyet gösterilecek.

TERİM SİNYALİ VERMİŞTİ

Fatih Terim, 3-2 kaybedilen Porto maçı sonrası, Galatasaray'da başlatacağı dev revizyonun sinyalini vermişti. “Değişmesi gereken birçok şey var. Bazı mevkilerin de değişmesi gerek” diyen Terim, “İki aşamalı düşünüyoruz: Ocak ve temmuz. Çok transfer yapabiliriz. Taraftar bize güvensin, gereken neyse onu yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

RODRIGUES’E 8 MİLYON EURO

Galatasaray’da bir yolcu daha belirlendi. Garry Rodrigues'e Al İttihad takımından transfer teklifi geldi. Suudi Arabistan ekibi, sarı-kırmızılı kulübe 8 milyon Euro, Cape Verde'li (Yeşil Burun Adaları) futbolcuya ise oldukça dolgun bir ücret önerdi. Galatasaray yönetimi, 2017'de 3.5 milyon Euro'ya transfer edilen Rodrigues'in satılmasına sıcak bakıyor. Henüz resmi bir anlaşma olmasa da Fatih Terim'in de onayı sonrası bu transferin gerçekleşmesinin yüksek ihtimal olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler