Fatih Terim'den flaş karar

Fatih Terim'den flaş karar
Galatasaray'daki görevine son verilen Fatih Terim, sessizliğini koruyor. Ancak Terim'in çarpıcı bir karar aldığı belirtildi

Galatasaray''ın Giresunspor''la oynadığı maçtan sonra teknik direktör Fatih Terim''in görevine son verilmişti.

Başkan Burak Elmas, Fatih Terim''le yaptığı 15 dakikalık görüşmede ayrılık kararını bildirmiş, bu sezon için kalan parasını da ödemeyi teklif etmişti. 

Ancak Terim, bunu reddetmiş ve ertesi gün de Florya''dan eşyalarını toplayarak ayrılmıştı.

Burak Elmas daha sonra yaptığı açıklamada "Ayrılık hiç olaylı olmadı. Fatih hoca, ilk önce çok sevdiğim biri ve divan kurulu üyemiz, teknik direktörümüz. Yollarımızı ayırmamız da Galatasaray''a yakışır bir şekilde oldu. Bu konuyu uzatarak Galatasaray''ı yıpratmak adına bir iletişim yürütülüyor. Hocamızla aramızda son derece Galatasaray''a yakışan konuşmalar oldu. Hepimiz Galatasaray''ın iyiliğini istiyoruz ama sonuçta ben başkanım ve en doğru kararı vermek için görevli benim. Hocamız görevdeyken yerine bir hoca ile görüşmedik. Ama Galatasaray başkanının futbol paydaşlarıyla ilişkisinin olması ve sürekli iletişimde olup görüşmesi son derece normaldir. Bunu da Fatih hoca özelinde söylemiyorum, herhangi bir hoca görevdeyken de yapabilir, görüşebilir. Benim bugün birçok kulüp başkanıyla, birçok teknik direktörle, birçok futbolcuyla ilişkilerim var, görüşüyoruz demişti.

Ancak Terim yakın çevresine görevi bırakmadığını, görevden alındığını söylemişti.

O günden sonra sessizliğini hala koruşan Terim''in gazete ve televizyonların özel röportaj yapma isteklerini de reddetti.

Elmas''ın Terim görevdeyken başka bir teknik direktörle görüşmediklerini ileri sürmesine rağmen, hemen bir gün sonra Domenec Torrent''in İstanbul''a gelip, takımın başına geçmesi de dikkat çekmişti. Torrent, çıktığı ilk maçta da Galatasaray, Hatayspor''a 4-2 yenildi.

Bu yenilgiden sonra sosyal medyada başkan Burak Elmas''ın ve yönetimin istifası istenirken, Terim lehine atılan mesajlar da dikkat çekti.

Fatih Terim''in en çok 15 dakikalık bir görüşmeyle görevine son verilmesine, tazminat teklif edilmesine ve işbaşındayken başka bir hocayla anlaşma yapılmasına içerlediği ve bu nedenle flaş bir karar aldığı belirtildi.

Fatih Terim''in bir basın toplantısı yaparak ayrılık sürecinde yaşananları ve bundan sonraki yol haritasını anlatacağı ifade edildi.

Basın toplantısının tarihinin ise takımın üst üste oynayacağı maçlardan sonra belirleneceği öğrenildi. Terim''in yapacağı açıklamaların kritik maçlar öncesi futbolcuları etkilemesini istemediği de bildirildi.